Trump: En muhteşem işim Kudüs

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin işgal altındaki Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak kabul etme kararının kesin olduğunu ve müzakere edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Trump: En muhteşem işim Kudüs

Advert

Bir siyonist gazeteye mülakat veren ABD Başkanı Donald Trump, başkanlığının ilk yılındaki en unutulmaz anının sorulması üzerine ''Bence en muhteşem anım Kudüs'tü. Kudüs'ü sizin güzel başkentiniz olarak tanımam çok önemliydi. Bir an için bile pişman olmadım.'' dedi

Siyonist Hayom gazetesi tarafından yayınlanan röportajda Trump, 6 Aralık'ta Küdüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanımasının görevde geçirdiği sürenin doruk noktasını oluşturduğunu belirterek, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs'ü israil'in başkenti olarak kabul etmesinin seçim vaadi olduğunu ve daha önceki birçok Amerikan başkanının aksine kendisinin bu vaadi gerçekleştirdiğini ifade etti.

Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak kabul etmesi konusunda "pişmanlık duymadığına" işaret eden Trump "Bence en muhteşem anım Kudüs'tü. Kudüs'ü sizin güzel başkentiniz olarak tanımam çok önemliydi. Bir an için bile pişman olmadım. Kudüs'ü müzakere masasından kaldırarak, israil'in başkenti olduğunu ve bu konunun artık müzakere edilmesinin mümkün olmadığını gösterdim." diye konuştu.

Siyonistlerin Körfez ülkeleri ve özellikle de Suudi Arabistan ile ilişkileri hakkındaki soruyu yanıtlayan Trump "İlişkiler geçmişten çok daha iyi. Bu ülkeler benim Kudüs ile ilgili kararıma saygı duyuyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

 




 

Advert

Paylaş: