ES geç kodu

Necati Karataş

Modernite, bir başka ifade ile endüstri devrimi, insanoğlunun insani değerlerden gitgide uzaklaşmasına, makineleşmesine, tek tipleştirilmesine neden olmaktadır. Bu süreçte insanlar labaratuvarlarda deney farelerin çektiği eziyetlerin benzerine talipler/talibiz.
Bu arada tabiati gereği bazı şeyler kabullenmekle başlıyor. Tabii modern zamanlarda, hayatta kalma derdimiz şekil değiştirdiği için artık konumuzda değişti. 
Ancak istikametimiz düşünceler zinciri halinde çığ gibi büyüyerek kendini gösteriyor. Maneviyattan yoksun insanlar çağa ayak uydururken zihin dünyalarını  bilinmezlere sürüklüyor olabilirler mi?
Peki beyinlerini nasıl yeniden programlayabilirler? Bunun kanıtlanmış bir yolu varmı? 
Her gün muzdarip olduğunuz şeyleri yazıyoruz. Sürekli olumsuzu görmekten bir süreliğine kendimizi alıp, daha olumluya odaklanmamız mümkün mü? Soruların cevabını bilen varmı? Yada tarih boyunca bir iz, emare...
Beynimizin yapısını değiştirmek, genler ve hücrelerimizin çalışma şeklini etkiler mi ? 
2000 yılında Eric Kandel’e göre evet hatta 
Nobel kazandıran bir buluş (zihnimizin gen/hücreleri etkileme kısmı).
Bütün bunları okuyup, anlayıp, size iletebilecek motivasyonum olduğu için minnet duyduğum bir andır.
Kodlanmış bir beyin ne ile beslenir?
Yaşamınızda arzu ettiğiniz her şeyi gerçekleştirilebilir, hastalıksız yaşayabilir, yaşlanma sürecini tersine çevirebilirsiniz. Yaşam kalitemizi artırabilir, ömrümüzü uzatabilirsiniz. Korku, kaygı, öfke, suçluluk gibi duygu kalıplarınızı bir kenara bırakıp, evrensel sevinci hissetmek istiyorsanız Kuantum Düşünce’yle tanışmanızın zamanı geldi." Kim diyor bunu ünlü profesyonel Rus profesörü.  Kim taşıyor bunları bizlere, bizdeki profesyonel profesörler.
Gerçekten dedikleri mümkün mü?
Cevabı size bırakıyorum..
Ancak bir gerçek var 
Sanayi Devrimi'nin gerçekleşmesi ile başlayan süreç, ki hayat da bir süreçten ibarettir, devam etmektedir. 
Bu çağda gelişmiş toplumlarda çalışanlar sosyal güvencelere sahip olsalar dahi işverene yani patronlarına olan bağlılıklarından ötürü özgürlüklerinden ödün vermek zorundadırlar.  İş yerlerindeki tekdüzelik insanoğlunun yaratıcılığını sınırlamakta, çalışanlar bedensel ve zihinsel yorgunluktan dolayı kendilerini geliştirmeye ve düşünmeye fırsat bulamamaktadırlar. Gelişmemiş toplumlarda ise durum çok daha vahimdir. Burada insanlar temel ihtiyaçlardan, sosyal hak ve güvencelerden yoksun, sömürülmeye mahkum bir hayat sürmektedirler. Bu sömürülmüşlük bir kısım insanı kodlamaya, numaralandırmaya ve kontrolü sağlamaya yöneliktir. Artık bir Es geç koduna ihtiyaç doğmuş demektir...
Bizi es geçenleri, Es geçecegimiz bir güne uyanmak ümidiyle
Kalın Selametle

Paylaş: