Peygamber Sevdalıları Platformu 2018 Etkinliği Açıklandı

Peygamber Sevdalıları Platformu Nisan ayında 'Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' etkinlikleri adı altında 30 merkezde etkinlik yapılacağını açıkladı.

Peygamber Sevdalıları Platformu 2018 Etkinliği Açıklandı

Advert

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Sekreterliği, platformun Nisan ayı etkinlikleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Nisan ayında 'Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' adı altında 30 merkezde etkinlik yapılacağını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Sekreteri Cemil Cahit Ünsal, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl geleneksel hale getirdiğimiz ve Türkiye'nin dört bir tarafında, Nisan ayında, yüzlerce merkezde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenliyorduk. Bu yıl ise Kutlu Doğum etkinliklerini, geçen Kasım ayında yine Türkiye'nin dört bir tarafında birçok il, ilçe ve köylerde olmak üzere yüzlerce merkezde Mevlid-i Nebi adı altında, Peygamber Efendimiz (Aleyhi ve Selam)'in veladetine yakışır düzenledik." dedi.

"Türkiye geneli yaklaşık 30 ilde bu etkinlikleri düzenleyeceğiz"

"Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu yıl da Nisan ayında Peygamber Efendimizi anmaya ve anlatmaya devam edeceğiz." diyen Ünsal, "Bu çerçevede Platformu olarak; Türkiye geneli yaklaşık 30 ilde etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerimizi, 'Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' adı altında düzenleyeceğiz." bilgisini verdi.

"Halkımızı bu tür etkinlikleri sahiplenmeye davet ediyorum"

İstanbul, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep, Van, Bingöl, Elâzığ gibi büyük iller başta olmak üzere yaklaşık olarak 30 ilde bu etkinliklerin düzenleneceğini belirten Ünsal, açıklamasını şöyle bitirdi:

"Yine Nisan ayında 'Salavat Seferberliği' düzenleyeceğiz. Ayrıca, bu etkinliklerimizde Peygamber Efendimiz (Aleyhi ve selam)'ı anlama ve sünnetini yaşama ile ilgili konuşmalar yapılacak, şiir dinletisi, mevlitler okunacak. Peygamber Efendimiz ile ilgili ilahiler seslendirilecek. Şimdiden hayırlı olmasını Cenabı Allah'tan diliyorum ve bütün halkımızı bu tür etkinlikleri sahiplenmeye davet ediyorum" (Emrah Deniz / Mehmet Çelik - İLKHA)

Gaziantep'te Mevlid-i Nebi etkinlikleri

Gaziantep'te Mevlid-i Nebi etkinlikleri

Gaziantep'te Mevlid-i Nebi etkinlikleri
 

Advert

Paylaş: