Yetimler Vakfının Filistinli yetimlere yardımları sürüyor

Yetimler Vakfının Filistinli yetim ve öksüz çocuklara yönelik her ay düzenli bir şekilde yaptığı yardımlar devam ediyor.

Yetimler Vakfının Filistinli yetimlere yardımları sürüyor

Advert

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Yetimler Vakfı, Gazze İsar Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği aracılığıyla 100 yetime sponsor oldu.

Derneğin başkanı ve aynı zamanda Yetimler Vakfı Gazze temsilcisi Müennis Muhammed Süleyman, yaptığı açıklamada yardımlar dolayısıyla onlarca yetimin Türkiyeli kardeşlerine minnettar olduğunu belirtti.

Süleyman, "Allah’ın izni ve inayetiyle Türkiye Yetimler Vakfı vesilesiyle 100 yetime kefil olundu. Peygamber efendimiz iki parmağını göstererek, ‘Ben ve yetimi kollayıp gözeten kimse Cennette şöyle beraber bulunacağız’ buyurmuştur. Peygamber efendimizin hadisine mazhar olan Yetimler Vakfının bunca yardım, emek ve çabalarından dolayı yüce Allah’tan kendilerini mükâfatlandırmasını niyaz ederim." dedi.

"Sizlerden yardım ve destek bekliyoruz"

Gazze halkının hastalık, ekonomik şartlar gibi birçok sıkıntıyla boğuştuğunu belirten Süleyman, bu zorluklara karşı yapılan yardımların yetersiz kaldığını söyledi.

Gazze şeridinde zor şartlar altında yaşamak zorunda olan birçok yetimin bulunduğunu söyleyen Süleyman, "Kuşatma altında olan Gazze şeridinin zor şartları ile israilin açmış olduğu son 3 savaştan sonra hastalıklarla mücadele eden birçok insan var. 12 yıldır kuşatma altında Gazze şeridinde yaşayan birçok yetim zor günlerinde kendisine sponsor olunmayı bekliyor." şeklinde konuştu.

Yetimlere yardım edebilmek için desteğe ihtiyaçlarının olduğunu belirten Süleyman, "Bu mazlum yetimlere yardımlarını ulaştırabilmemiz için önce Allah’tan sonra sizlerden yardım ve destek bekliyoruz. Kuşatmanın zorlu ekonomik şartlarından dolayı yetimlerimiz halen destek bekliyor. Üzülerek belirtmek isteriz ki bu meblağ, bu zor şartlarda yetersiz olup yükseltilmesi gerekmektedir. Söz konusu meblağın miktarı cüz’i olmasına rağmen, muhakkak Allah katında büyük bir karşılığı vardır." İfadelerini kullandı.

Gazzeli yetimlerden Beşşar İsmail El Da ile Rimas El Aked de yardımlar dolayısıyla Yetimler Vakfına teşekkür ettiler. (İLKHA)

Advert

Paylaş: