HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Hemşehrimiz Mahmut Şahin Deprem Bölgesini Ziyaret Etti

HÜDA PAR Genel Merkezi'nden bir heyet, 6,8 büyüklüğünde depremin meydana geldiği İzmir'e giderek yıkımın gerçekleştiği bölgeler ile yaralı vatandaşları hastanede ziyaret etti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Hemşehrimiz Mahmut Şahin Deprem Bölgesini Ziyaret Etti

Advert

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Şahin ve Mehmet Eşin, İzmir İl Başkanı Mehmet Ali Arslan ve partililerden oluşan heyet, İzmir'de 30 Ekim Cuma günü saat 14.51'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde yıkımların yaşandığı bölgeleri ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

HÜDA PAR heyeti ilk olarak depremde evleri yıkılan, hasar gören ve artçı sarsıntılardan dolayı AFAD ile Kızılay tarafından Bornova ilçesi Aşık Veysel rekreasyon alanına kurulan çadırlarda kalan depremzedeleri ziyaret ederek taleplerini dinledi.

HÜDA PAR'dan bir heyet deprem bölgesini ziyaret ettiDepremin yaşandığı Bayraklı ilçesindeki mahalleri de ziyaret eden heyet, burada yıkılan ve enkaz ile arama-kurtarma çalışmaları süren binaların altında kalan vatandaşların son durumu ile ilgili AFAD yetkililerinden bilgi aldı.

Buradan Kızılay Ege Bölgesi Kan Merkezi'ni ziyaret eden heyet, daha sonra enkaz altından kurtarılan ve kentteki özel bir hastaneye kaldırılan yaralıları ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

HÜDA PAR'dan bir heyet deprem bölgesini ziyaret ettiKentteki temasları ve ziyaretlerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, İzmir'in ve İzmir halkının acısını paylaştıklarını söyledi.

 

İzmir ve halkının çok büyük bir felaket yaşadığını söyleyen Şahin, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil temennisinde bulunarak, yaralılara da acil şifalar diledi.

HÜDA PAR olarak deprem bölgesinde ziyarette bulunduklarını ifade eden Şahin, "Hâlen hummalı bir şekilde enkaz kaldırma, arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Burada büyük bir umutla bekleyen aileler var. Gerçekten çocukları, eşleri, anne ve babaları enkaz altında olanlar var, bunların acıları çok büyüktür. HÜDA PAR heyeti olarak bölgede incelemelerde bulunduk. Deprem olur olmaz İzmir il teşkilatımız tüm kademeleriyle birlikte sahada görev aldılar. Kendi yaralarını ve acılarını unutarak sahada çalışmalara başladı. Özellikle partimize yakın olan gönüllü kuruluşların da çok özverili çalışmaları oldu. Aslında Türkiye'nin dört bir tarafından gelen yardım kuruluşları var. Evet, Allah'a hamdolsun memleketimiz ve milletimiz bu tür büyük felaketlerde ve musibetlerde gerçekten kenetlenmeyi çok iyi biliyor ve bunu başarıyor. Bu duruma şükür ediyoruz." dedi.

HÜDA PAR'dan bir heyet deprem bölgesini ziyaret ettiZiyaretlerde depremzedelerin taleplerini dinlediklerini söyleyen Şahin, "HÜDA PAR olarak, buraya gelmemizin en temel sebeplerinden biri acıları paylaşmak, yaraları sarmaktır. Onların yaralarına kısmen de olsa imkânlarımız ölçüsünde derman olabilmektir. Asıl konuşulması gerekenler sonra konuşulacaktır. İlk ziyaretlerimizi yapalım, tespitlerde bulunalım istedik. Vefat edenlerin ailelerine başsağlığı dilemek, yaralılara acil şifalar dilemek ve en önemlisi de yapılan çalışmaları yerinde gözlemlemek üzere buradayız. Türkiye'nin asıl gündemlerinden bir tanesi deprem konusu olması gerekirken, maalesef deprem böyle musibetlerle gündeme gelmiştir. Bütün bu hadiseler elbette bazı yaralar ve acılar sarıldıktan sonra konuşulacaktır. HÜDA PAR olarak ilk aşamada İzmir ve İzmirlinin acısını paylaşıyoruz. Bu duyguyu gerçekten yürekten hissediyoruz. İnşallah İzmir ve İzmirli en kısa sürede huzura ve eski günlerine kavuşur." temennisinde bulundu.

HÜDA PAR'dan bir heyet deprem bölgesini ziyaret ettiŞahin, "Ülke ve yönetim olarak bu konuda yapılması gereken birçok konu var, bunu biliyoruz. Çünkü yakın dönemde Elazığ depremini yaşadık. İnşallah temennimiz, bir an öce yaralar sarılır. Tüm tedbirlerin alınması noktasında HÜDA PAR olarak hem üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız hem de bu konuda yetkililere uyarı ve tavsiyelerde bulunacağız." diye konuştu. (İLKHA)

 

 

HÜDA PAR'dan bir heyet deprem bölgesini ziyaret etti

 

HÜDA PAR'dan bir heyet deprem bölgesini ziyaret etti

 

Advert

Paylaş: