Ermenistan'da halk devlet binalarına saldırdı

Ermenistan'ın başkenti Erivan da protestocular, Paşinyan'ın Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'da Azerbaycan karşısında yenilgiyi kabul etmesinin ardından devlet binalarına saldırdı.

Ermenistan'da halk devlet binalarına saldırdı

Advert

Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya, Dağlık Karabağ ve çevresinde işgalin sonlanmasına dair anlaşma imzaladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Facebook hesabından yaptığı bir paylaşımda "Rusya ve Azerbaycan devlet başkanlarıyla Karabağ savaşını sonlandırma anlaşması imzaladım." dedi. Paşinyan bu kararı vermenin kolay olmadığını söyledi, "Bu anlaşma halkımız için inanılmaz derecede acı verici" ifadelerini kullandı.

Ermenistan'ın başkenti Erivan da protestocular, Paşinyan'ın Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'da Azerbaycan karşısında yenilgiyi kabul etmesinin ardından hükümet binası önünde toplandı.

Hükümet binasının camlarına kırarak içeri giren protestocular, Paşinyan ve Ermenistan aleyhine sloganlar attı.

Parlamento binasına giren protestocular, milletvekillerinin oturdukları koltukları fırlattı ve "İstifa edin" sloganları attı.

Bazı protestocular Paşinyan'ın makam odasına girerken Ermenistan Başbakanı'na istifa çağrısında bulundu.

Bunun üzerine Facebook üzerinden canlı yayın yapan Paşinyan, anlaşmayı kabul etmek dışında başka bir şansı olmadığını belirtti. Paşinyan, "Halkı isyana sevk eden herkes adalet önüne çıkartılacak." diye konuştu. (İLKHA)

Advert

Paylaş: