Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin İstanbul İl Başkanı DHKP-C militanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesine rektör atamasının ardından çıkan olaylara ilişkin, " Öğrencilerle alakası olmayan CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada. Kendisi DHKP-C militanıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin İstanbul İl Başkanı DHKP-C militanıdır

Advert

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Boğaziçi Üniversitesine rektör atamasının ardından çıkan olayların hatırlatılması ve "Öğrencilerle görüşme durumu söz konusu olabilir mi?" şeklindeki soruya Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Arkadaşlar ben neden öğrencilerle görüşeyim. Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde teröristler var. Öğrencilerle alakası olmayan CHP'nin İstanbul İl Başkanı (Canan Kaftancıoğlu) orada. Kendisi DHKP-C militanıdır. Bunlar öğrenci değil. Yaptıkları nedir? Yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır... Bu rektör yasalar dışında atanmamıştır. Yasalar neye amir ise, Melih Bey de buraya atanmıştır. Geçmişine baktığımızda o da bu üniversite içinden yetişmiş bir arkadaşımızdır.

Kendi ilgi alanına göre yetişmiş olduğu alanlar vardır. ODTÜ'den itibaren tutunuz buraya kadar. Biz de YÖK'ün şahsıma teklif ettiği 9 isimden, bana yasaların vermiş olduğu yetkiden hareketle rektör olarak seçtik, Boğaziçi'ne layık gördük. Çok çok başarılı olacağına inanıyorum." (İLKHA)

Advert

Paylaş: