Cenazeler karıştı: Elazığlı vatandaşın naaşı yanlışlıkla Trabzon’da defnedildi

Hamburg’da vefat eden Mehmet Zeki Yıldırım’ın naaşı uçakla Türkiye‘ye gönderildi. Ancak uçaktaki başka bir merhum Mustafa Özdemir ile cenazeler karışınca naaşı yanlışlıkla Trabzon’a defnedildi.

Cenazeler karıştı: Elazığlı vatandaşın naaşı yanlışlıkla Trabzon’da defnedildi

Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan Trabzonlu Mustafa Özdemir yaklaşık bir hafta önce Coronavirus tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. Yine Hamburg’da yaşayan Elazığlı Mehmet Zeki Yıldırım ise geçirdiği enfeksiyon hastalığından dolayı aynı tarihte vefat etmişti.

Cenazeler uçakla Türkiye’ye gönderildiği esnada Elazığlı Yıldırım’ın naaşı Trabzon’a, Özdemir’in naaşı ise Elazığ’a geldi.

Mehmet Zeki Yıldırım’ın yıkama ve defin işlemleri tamamlanmıştı. Ancak teşhis için hastaneye giden Yıldırım’ın yakınları naaşın Mehmet Zeki Yıldırım'a ait olmadığını tespit etti. Yıldırım’ın yakınları cenazeyi gönderen firmayı arayarak naaşın kendilerine ait olmadığını söyleyince cenazelerin karıştığı ortaya çıktı.

Yıldırım’ın yakınları daha sonra Mustafa Özdemir’in yakınlarını arayarak defnettikleri cenazenin kendilerine ait olduğunu, Mustafa Özdemir’in cenazesinin Elazığ’da olduğunu belirttiler. Bunun üzerine Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki mezar yeniden kazılıp, Mehmet Zeki Yıldırım’ın cenazesi çıkarılarak Elazığ’a gönderildi. Mustafa Özdemir’in cenazesi de Trabzon’a gönderildi. Mustafa Özdemir’in cenazesi Akçaabat’ta toprağa verildi.

Mehmet Zeki Yıldırım’ın cenazesi ise memleketi Kovancılar’ın Yukarı Demirtaş’ın köyünde dün gece defnedildi.

Cenazede konuşan Yıldırım’ın dayısı Emin Adıgüzel, “Yeğenim enfeksiyon hastalığına yakalandı ve bir ay boyunca rahatsızlığı geçmedi. Daha sonra cenazeler karıştı. Bizim cenazemiz Trabzon’a, Trabzonlu bir vatandaşın cenazesi ise Elazığ’a gönderildi. Şimdi de defnettik. Allah kendisine rahmet etsin.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Paylaş: