Elâzığ'da Veda Hutbesi Okuma Yarışması düzenlendi

2021 yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Elâzığ İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce organize edilen "Veda Hutbesi Okuma Yarışması"nın ortaokul ayağı bugün gerçekleştirildi.

Elâzığ'da Veda Hutbesi Okuma Yarışması düzenlendi

Advert

Ortaokullarda yapılan elemeler sonrası il finaline kalan 10 öğrenci arasında yapılan yarışma Müftülük Sitesi Edibe Can Konferans Salonu'nda icra edildi.

İl Müftülüğünün ev sahipliği yaptığı yarışmaya; İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, İl Müftüsü Selami Aydın, okul müdürleri ve öğretmenleri ile birlikte yarışmacıların aileleri katıldı.

Elâzığ'da "Veda Hutbesi Okuma Yarışması" düzenlendi

İzzetpaşa Camii Müezzin Kayyımı Cabir Karataş'ın Kur'an tilaveti ile başlayan yarışmanın Seçici Kurulu Komisyon Başkanlığını İl Müftüsü Selami Aydın yaparken, İl Müftü Yardımcısı Özer Cömert, Vaiz Dr. Nizamettin Ergüven, Öğretmen Yusuf Kenan Ay ve Öğretmen Kenan İnce üye olarak görev yaptı.

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın

Yarışma sonunda; Şehit Eyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip'ten Muhammet Taha Sarıçiçek birinci, Seyda Molla Bahri Ortaokulu'ndan Zeynep Hacıbekiroğlu ikinci, Esra-Zafer-Eşref Yıldırım Ortaokulu öğrencisi Ecrin Günaydın ise üçüncü oldu.

Elâzığ'da "Veda Hutbesi Okuma Yarışması" düzenlendi

Dereceye giren öğrenciler İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

Müftü Aydın yarışma sonunda yaptığı açıklamada, Müftülüğün kapılarının yarışmaya katılan tüm öğrencilere devamlı açık olduğunu belirterek tüm imkânlarını bu çocuklar için seferber edeceklerini söyledi.

Elâzığ'da "Veda Hutbesi Okuma Yarışması" düzenlendi

"Veda Hutbesi İnsan Hakları Evrensel Beyannamesidir"

İl Müftüsü Selami Aydın yarışma öncesi yaptığı konuşmada; Veda Hutbesinin bundan 15 asır evvel İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi niteliğinde olduğunu belirterek bu gerçeği insanların idrakine sunmak sorumluluğunda bulunduklarını söyledi.

Elâzığ'da "Veda Hutbesi Okuma Yarışması" düzenlendi

Yarışmanın; öğrencilerimizin Veda Hutbesini ezberleyerek ve etkili sunum tekniği ile okuyarak bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayacağına inandığını belirten Müftü Aydın; "Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Böyle bir yarışmaya katılmak çok büyük bir şereftir. Dereceye girmek amaç değil araçtır, Öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini şimdiden tebrik ediyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, "Peygamberimizin Kur'an-ı Kerim'de bize emredilenleri özetlediğine şahit oluyoruz." dedi.

Elâzığ'da "Veda Hutbesi Okuma Yarışması" düzenlendi

Gürtürk yaptığı konuşmada, "Bugün burada öğrencilerimize yönelik olarak İl Müftülüğümüz ile birlikte Veda Hutbesini ezbere okuma yarışmasını düzenliyoruz. Validemiz Hazreti Ayşe'ye 'Peygamberimiz nasıl biriydi?' diye soruluyor. Hazreti Ayşe'nin söylediği söz çağlar üstüdür. 'O yaşayan bir Kur'an idi.' Gerçekten de Veda Hutbesine baktığımızda Peygamberimizin Kur'an-ı Kerim'de bize emredilenleri özetlediğine şahit oluyoruz. Sayın müftümüze, birlikte bu güzel işi yaptığımız için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

Elâzığ'da "Veda Hutbesi Okuma Yarışması" düzenlendi

Advert

Paylaş: