Elâzığ Müftüsü Selami Aydın'dan Regaip Kandili Mesajı

​Elâzığ İl Müftüsü Selami Aydın, yayınladığı mesajında bütün İslam âleminin Regaip Kandili'ni tebrik etti

Elâzığ Müftüsü Selami Aydın'dan Regaip Kandili Mesajı

Müftü Aydın rahmet, bereket ve mağfiret ikliminde bulunduklarına işaret eden mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Halkımız arasında 'üç aylar' diye isimlendirilen rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girmiş bulunuyoruz. İslam âlemi olarak 18 Şubat Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece manevi mevsime girişimizin habercisi olan Regaip Kandili'ni idrak ediyoruz.

Kandiller; sevgi, merhamet, birlik ve beraberliğin yoğun olarak yaşandığı, manevi dünyamızın aydınlandığı, ilahi rahmet ve mağfirete ulaşma arzumuzun en üst noktaya taşıdığımız müstesna zaman dilimleridir.

Peygamber Efendimiz (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Recep ayı girdiğinde; “Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” şeklinde dua buyurmuş ve bu kutlu zamanların önemine dikkati çekmiştir.

Biz Müminler için elbette bütün zamanlar kıymetlidir. Bununla beraber mübarek gün ve geceler, yaratılış gayemizi idrak ederek yaşadığımız hayatı muhasebe etmemiz için çok kıymetli fırsatlardır.

“Regaip” kelimesi, “Kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey” demektir. Yüce Allah-u Teala'nın rahmet, mağfireti ve nimetlerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanması sebebiyle bu geceye “Regaip” denilmiştir.

İçtenlikle yaptığımız dualar ve tövbelerle ihya ettiğimiz ruhen ve bedenen huzur bulduğumuz Regaip gecesi, Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmak, hata ve günahlarımızdan arınmak, dünya-ahiret dengesini gözden geçirmek ve nefis muhasebesi yapmak için bizlere bahşedilen bu müstesna zaman dilimidir.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaip Kandili'ni tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberlik, insanlığın hidayeti, barış ve huzura, salgın hastalıktan bir an önce kurtulmamıza vesile olmasını yüce Allah-u Teala'dan niyaz ediyorum. Cenâb-ı Hak, Recep ve Şaban ayını mübarek kılsın ve bizi Ramazan’a kavuştursun." (İLKHA)

Paylaş: