Dinamik iş adamları ile pandemiden etkilenmediler

Kovancılar İşadamları Derneği Başkanı, bünyesinde faaliyet gösteren işadamlarının pandemiden etkilenmeden 2020 sezonunu başarıyla bitirdiklerini, Karma Organize Sanayinin kurulması ile bu başarının daha bir ivme kazanacağını belirtti.

Dinamik iş adamları ile pandemiden etkilenmediler

Advert

Pandemi  ve deprem  dolayısıyla Elazığ`da yaşanan sıkıntılara karşın Kovancılar ilçesindeki iş adamları yaptıkları yatırımlarla kendilerinden söz ettirdi. Özellikle inşaat sektöründe yaptıkları yatırımların birçoğunu bitiren ve 2020 yılında beklenenin üzerinde bir performans sergileyen Kovancılar İş Adamları Derneği (KİAD) üyeleri Kovancılar, Palu ve Karakoçan ilçelerinde ortak kurulacak olan Karma Sanayi Bölgesi için yetkililerden destek talep ediyor.

Pandemi döneminde yaşanan sıkıntılar ve yasaklara rağmen özellikle inşaat sektöründe Kovancılar ilçesinde birçok yatırım yaptıklarını,2020 yılını rahat bir şekilde atlattıklarını dile getiren Kovancılar İşadamları Derneği (KİAD) Başkanı Hanifi Bekirgil şunları dile getirdi;

“Bu dinamik ve çalışkan insanlar 2021 yılını da aynı şekilde geçireceklerine inanıyorum.”

“ Pandemi döneminde Kovancılar İşadamları Derneği olarak daha çok üretim imalat sektöründe faaliyet gösterdiğimiz için biz etkilenmedik.  Özellikle faaliyet alanımız daha çok inşaat sektörüdür, işlerine devam ettiler. Arkadaşlarımızın birçoğu şu anda inşaatlarının birçoğunu da bitirdiler. 2020 yılında bu yıla kadar toplamda 500 temel atıldı. Bizler pandemi sürecine takılmadan işlerimizi yaptık ve bir çoğunuda bitirdik. Bünyemizde tekstil sektörüde üretim noktasında kendileride etkilenmediler. Üretimlerinede devam ettiler. Bu dinamik ve çalışkan insanlar 2021 yılını da aynı şekilde geçireceklerine inanıyorum.” dedi. 

Karma Sanayi Bölgesi oluşturulması noktasında Sanayi Bakanlığına girişimlerde bulunduklarını bunun yanında yakın zamanda Elazığ`a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`dan da alt yapı noktasında yardım talep ettiklerini belirten Bekirgil şunları söyledi;

“Karma Sanayi Bölgesi Projesi bölgenin kurtuluş demektir”

Karma Sanayi Bölgesinin oluşturulması noktasında Ticaret odası,Stk ve siyasilerin bizlere güzel destekleri var. Bu proje onaylandığında, daha hızlı bir şekilde yol alacağımızı düşünüyorum. Karma Sanayi Bölgesi projesi için, Ticaret Odasının hazırlamış olduğu rapor Cumhurbaşkanı Elazığ`a geldiği zaman kendisine sunuldu. Konu ile ilgili olarak alt yapı konusunda yardım talebinde bulunduk. Maddi desteklerin sağlanması noktasında.

Karma Sanayi Bölgesi projesi şu anda Sanayi Bakanlığına sunulmuştur. Proje Bakanlıkta rapor aşamasındadır.

Kovancılar, Palu ve Karakoçan ilçe üçgeninde kurulacak olan Karma Sanayi Bölgesi konusunda bölge halkı  hem fikirdirler. Bu projenin memleketin ekonomik olarak kurtuluşu olduğuna inanıyorum.  Bir insanın işini görürsünüz bir insanın duasını alırsınız. Bu organize sanayi kurulduğunda, fabrikalar çalışmaya başladığında ben inanıyorum ki binlerce insanın duasını alırsınız.” dedi.

Sözlerinin sonunda Kovancılar Ovasının biran önce suya kavuşturlarak sulu tarımın yapılması noktasında siyasilere seslenen Bekirgil şunları dile getirdi;

“Kovancılar Ovasının suya kavuşmasını istiyoruz. Bu konuda siyasilerden gerekli olan desteği bekliyoruz. Yeni yapılan proje ile 100 bin dönümlük bir arazi suya kavuştu. Buna siyasilerin el atmasını bekliyoruz.” dedi.

Advert

Paylaş: