Çanakkale Zaferi bir ümmet müdafaasıdır

Çanakkale Zaferi'nin 106 yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayanHÜDA PAR Elazığ İl başkanlığı, “Çanakkale zaferinin gerçek anlamıyla anlaşılmasını sağlamak, herkesin görevidir.” denildi.

Çanakkale Zaferi bir ümmet müdafaasıdır

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir açıklama yayınladı;

Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Çanakkale zaferi, üzerinden bir asrı aşkın bir süre geçmesine rağmen hala İslam Ümmetinin Haçlı ittifakı karşısındaki en önemli mücadelelerinden birini temsil etmektedir. Bu direniş, İslam Ümmetinin bütün farklılık ve aidiyetleri ile birlikte bir bütün olarak; İslam toprağını ve Ümmetin değerlerini muhafaza etmiştir. Bu zafer, vahdet ve ittihadı sağlayıp Ümmet şuuru ile hareket edilmesi halinde büyük destanlar yazılabildiğini ispatlamıştır.

Çanakkale’de insanları zamanın en güçlü ordularına karşı, kazma ve küreklerle cepheye sevk eden, bütün farklılıkları potasında eriterek aynı amaç etrafında birleştiren şey; Ümmet olma bilinciydi. Üzeri örtülmeye çalışılan bu ruhtan almamız gereken birçok ders bulunmaktadır. Bu temel saikleri görmezden gelenlerin Çanakkale’yi anlamaları mümkün değildir.

Çanakkale’nin bu ruhunu anlayamayanlar, Ümmet müdafaasını; Ümmet olma şuurundan soyutlayarak birlik ruhunu öldürmekte ve dar bir çerçeveye hapsetmeye çalışmaktadırlar.  Bu özürlü anlayış nedeniyledir ki bugün bu şanlı zafer piyango çekilişlerine konu edinerek rant devşirmeye ve manasını öldürmeye çalışmaktadırlar.

Çanakkale zaferinin gerçek anlamıyla anlaşılmasını sağlamak, herkesin görevidir. Bu direnişin arkasındaki manevi güç ve Ümmet olma şuuru yeni nesillere aktarılmadığı müddetçe Çanakkale'de destansı bir direnişle tarih yazan şehit ve gazilerin mirasına sahip çıkmış olunmayacaktır.

Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümü vesilesi ile bir kez daha; Ümmetin bu şanlı zaferini tebrik ediyor, cephelerde şehadet mertebesine kavuşan 257 bini aşkın şehidimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz.”

Paylaş: