Kapalı ameliyatla kalın bağırsağı alınan hasta kanserden kurtuldu

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, kalın bağırsağında kanser olan hastaya kapalı ameliyat yapıldı.

Kapalı ameliyatla kalın bağırsağı alınan hasta kanserden kurtuldu

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine başvuran 37 yaşındaki H.K.’ ya yapılan tetkikler neticesinde, kalın bağırsağında ve rektumunda kanser tespit edildi.

Kalın bağırsağında çok sayıda polipleri de bulunan hasta, yapılan değerlendirme neticesinde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Ağaçkıran tarafından kapalı (laparoskopik) yöntemle ameliyat edildi.

Ciddi bir deneyim isteyen ve 7 saat süren ameliyat neticesinde kalın bağırsağının tümü ve rektumu alınan hasta bir süre hastanede takip edildikten sonra iyileşerek taburcu edildi.

Kapalı ameliyatla kalın bağırsağı alınan hasta kanserden kurtuldu

Bu denli büyük bir ameliyatı kapalı yöntemle yapmanın oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Ağaçkıran, “Hastamız bize makatında kanama şikâyeti ile başvurdu. Ailesinde kolon kanseri öyküsü olan hastamıza gerekli labaratuvar tetkikleri ve kolonoskopi yapıldı. Yapılan kolonoskopide, kalın bağırsağında ve rektumda olmak üzere iki ayrı kitle ve yaygın polipler saptandı. Hastamızın genç olması ve tümörün uygunluğu sebebiyle operasyonun laparoskopik (kapalı) yöntemle yapılmasına karar verildi. 7 saat süren oldukça meşakkatli bir operasyonla, hastanın tüm kalın barsağının ve rektumun alınmasını içeren 'Laparoskopik total proktokolektomi+ileoanal poş ameliyatı' uygunlandı. Postoperatif (ameliyat sonrası) dönemde takip ve tedavisine devam edilen hastamız şifa ile taburcu edildi” dedi.

Kapalı ameliyatla kalın bağırsağı alınan hasta kanserden kurtuldu

Ağaçkıran, hasta açısından daha konforlu ve estetik olan kapalı yöntemle yapılan ameliyatlarda, ameliyat sonrası ağrı miktarı ve vücutta kesim izlerinin az, komplikasyon gelişme ihtimalinin daha düşük olmasının, hastanın tedavi ve takip sürecini olumlu olarak etkilediğini ifade etti. (İLKHA)
 

Paylaş: