Kovancılar Merkez Camii hayırseverlerden yardım bekliyor

Kovancılar ilçesinde, depremde ağır hasar aldığı için yıkılan Kovancılar Merkez Camii yerine, külliye tarzında yapılacak olan caminin inşasına başlandı.

Kovancılar Merkez Camii hayırseverlerden yardım bekliyor

Advert

Bin 850 metrekarelik alanda yapımına başlanan Kovancılar Merkez Camii; çocuk, genç, kadın ve erkeklerin manevi gelişim, sosyal etkinlik ve eğitim alanını da içine alacak şekilde inşa edilmesi bölgede bir ilk olma özelliği taşıyor.

3 kat olarak inşa edilecek olan Kovancılar Merkez Camii'nin maliyetinin 25 milyon TL olacağı öngörülüyor.

"Bu güzel projede benim de katkım olsun" diyen herkese seslenen Kovancılar Camii ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği yetkilileri, hayırseverlerden bu hayırlı işe katkı vermelerini istedi.

Kovancılar Müftülüğünde imam ve dernek yetkilisi olan Feti Ahmet Albayrak, yapılan cami inşaatının sadece bir ibadethane olmadığını, Kovancılar Merkez Camii'nin mimarisi, külliyatı ve ibadethanesiyle farklı bir alan olacağını, en alt katının otopark, orta katının erkeklere, kadınlara ve gençlere eğitim, sosyal alan tarzında oluşan bölümlerin olacağını, en üst katının ise erkek ve kadınların ibadethane mekânı olacağını söyledi.

Dernek yetkilisi Feti Ahmet Albayrak

Albayrak, "Caminin üst katı bizi çok ilgilendiriyor. Geliri tamamen caminin ihtiyaçlarını karşılamak için 65 metrekarelik bir erkekler dergâhı olacak. Burayı sohbet ve çay ocağı olarak düşünüyoruz. Onun hemen yanında 215 metrekarelik bir gençlik merkezimiz olacak. Bu gençlik merkezimizin içerisinde bir kütüphane bölümü olacak. İsteyen oraya giderek kitabını okuyacak, çayını, kahvesini içecek. Bir de içinde internet olan bilgisayar odamız aynı gençlik merkezi içerisinde olacak. Doğu tarafında 3 şubemiz olacak ve her 3 şubede 4-6 yaş grubu 18 çocuğumuz için sınıflarımız olacak. Sabah ve öğlen toplam 108 öğrenci burada namaz surelerini bilecek şekilde Kur'an-ı Kerim öğrenecek. Onun hemen bitişiğinde 650 metrekarelik bir ibadet alanımız daha olacak. Bu 650 metrekarenin bir kısmı taziye evi olarak değerlendirilecek. Yine bu alan tüm ilçe sakinlerinin kullanabileceği, seminerlerin arzedilebileceği bir alan olarak kullanıma sokulacak." dedi.

Kovancılar Merkez Camii hayırseverlerden yardım bekliyor
Caminin en üst katının 800 kişilik bir cemaate hitap edecek büyüklükte olacağını belirten Albayrak Hoca, "600 metrekare bir ibadet alanı olacak. Camimizin sol tarafında 55 metrekarelik kadınlar dergahı dediğimiz bir alan olacak. Burada ilçe müftülüğümüz bayan bir personel görevlendirecek. Bu bayan personel mesaisini burada geçirerek bayanlara dini konularda yardımcı olacak. Diyanet İşleri Başkanlığının eserlerinin satılacağı bir kütüphanemiz olacak. Bayanlarımızın çocuk emzirme odaları olacak. Yine Camimizin en üst katında 240 metrekarelik 338 kişiyi içine alan bayanlar mahfili olacak." diye belirtti.

Kovancılar Camii ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetiminde yer alan Kovancılar İş Adamları Dernek Başkanı Hanifi Bekirgil, kompleks şeklinde düşünülerek yapılan böylesi güzel bir camiye tüm iş adamlarını ve hayırseverleri yardım etmeye çağırdı.

Kovancılar Merkez Camii hayırseverlerden yardım bekliyor

Kovancılar Camii ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Metin Suiçer ise şu ana kadar cami yapımında katkısı olanlara teşekkür etti.

Suiçer, 1850 metrekarelik bu alanda 560 ton demirin kullanılacağını ve 25 milyonluk bir maliyetin olacağını belirterek tüm hayırseverlerin bu güzel hayra ortak olmaları çağrısında bulundu.

Kovancılar Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyesi ve İş Adamı Fahrettin Tükmenoğlu da yardım çağrısını yineleyerek bu güzel projeye tüm hayırseverlerin katkı sunmalarını istedi. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: