Kalbi delik olan hastalar ameliyatsız yöntemle sağlığına kavuşuyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde kalbinde delik bulunan hastalar ameliyatsız yöntemle ameliyat olmadan sağlıklarına kavuşuyor.

Kalbi delik olan hastalar ameliyatsız yöntemle sağlığına kavuşuyor

Advert

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniğine kalp şikayetiyle gelen ve yapılan tetkikler neticesinde “Atriyal Septal Defekt (kalp deliği)” tanısı konulan hastalar ameliyatsız yöntemle tedavi ediliyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Erkan Yıldırım, kalp deliği tanısı ile kliniğe gelen hastaların “Perkütan ASD Kapama” işlemi ile ameliyatsız bir şekilde tedavi edildiklerini söyledi.


Yıldırım, bebeğin anne karnında iken normal kan dolaşımının bir parçası olan sağ ve sol kulakçıkları arasında doğum sonrası kapanması gereken açıklığın kapanmaması neticesinde Atriyal Septal Defekt (kalp deliği) oluştuğunu belirtti.

Hastalarda daha çok ileri yaşlarda nefes darlığı, çabuk yorulma, halsizlik, çarpıntı şeklinde şikâyetlerin olabileceğini ifade eden Yıldırım, kendilerine bu şikayetlerle gelen bir hastanın tedavi ediliş aşamalarını şöyle anlattı:

"Bizim hastamızda da nefes darlığı ve çarpıntı şikâyetleri mevcuttu. Hastamıza yapılan ekokardiyografi sonucunda kapalı yöntemin uygun olacağına karar verdik. Anjio ünitemizde 'Perkütan ASD Kapama' işlemini uyguladık. Kasık toplardamarından girerek şemsiye adı verilen özel cihaz yerleştirip kalp deliğini kapalı yöntem ile başarılı bir şekilde kapattık ve hastamızı ertesi gün sağlıklı bir şekilde taburcu ettik.”

Doç. Dr. Erkan Yıldırım, bu yöntem ile hastaların hastanede kalış süresinin cerrahiye göre daha çok kısaldığını, birkaç gün içinde normal yaşamına ve çalışmasına dönebildiğini ve yara izi olmamasının da estetik açıdan önemli bir avantaj olduğunu dile getirdi. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: