Delta varyantı ile hamile kadın ölümleri 5 kat arttı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Coronavirus'ün Delta varyantı ile gebe kadınların ölümlerinin 5 kat daha arttığını açıkladı.

Delta varyantı ile hamile kadın ölümleri 5 kat arttı

Advert

Coronavirus'ün hamile kadınlar üzerindeki etkisiyle ilgili araştırma yapan CDC, ABD'de Delta varyantının baskın olduğu dönemde Covid-19 nedeniyle ölen hamile kadınların oranının 5 kat arttığını ifade etti.

CDC'nin yaptığı araştırmaya göre Delta öncesi, hamilelik sırasında virüse yakalanan her bin kadından 5'i, Delta döneminde ise her bin kadından 25’inin öldüğü aktarıldı.

Raporda, Mississippi eyaletine ait Mart 2020 ile Ekim 2021 arasındaki hamilelik ölüm verileri analiz edildi. 19 aylık dönemde eyaletteki hamile kadınlar arasında kaydedilen toplam bin 637 enfeksiyondan 15'i ölümle sonuçlandı.

Delta öncesi dönemde, Mart 2020'den Haziran 2021'e kadar, hamile kadınlar arasında altı ölüm bildirildi. (her bin enfeksiyondan 5'i). Sayı, Temmuz-Ekim 2021 arasındaki Delta döneminde hızla arttı ve hamile kadınlar arasında 9 ölüm kaydedildi. (Her bin enfeksiyonda 25).

Hayatını kaybeden hamile kadınların hiçbirinin tam olarak aşılanmadığı belirtildi. (İLKHA) 
 

Advert

Paylaş: