Avrupa mülteciler konusunda iki yüzlü davranıyor

Ukrayna-Rusya savaşı dolayısıyla yaşanan mülteci akınında Avrupa'nın iki yüzlü davrandığını belirten Araştırmacı Yazar Serdar Mirza Mollabey konu ile ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulundu.

Avrupa mülteciler konusunda iki yüzlü davranıyor

Advert

Avrupa'nın mülteciler konusundaki tutumu ve duruşunun iki yüzlü ve insani olmaktan uzak bulduğunu belirten Araştırmacı Yazar Serdar Mirza Mollabey, Avrupa'nın mülteciler konusunda geçmişten günümüze tutumu ve duruşunun ortada olduğunu ifade etti.

Mollabey, "Bahse konu mültecilerin kökenleri, dinleri, Ortadoğu ya da Afrika ile ilgili olduğunda tüm kapıları kapatan, Akdeniz'de botlarını batırıp denizde ölüme terk ettikleri mültecilere, bugün Ukrayna söz konusu olduğunda bütün kapılarını sonuna kadar açan bir Avrupa ile karşı karşıyayız. Eleştirdiğimiz asıl nokta, yaşanan insani krizde, savaşta kaçan kimselerin barındırılması değil, bu iki yüzlü tutumdur. Zira Avrupa, Ukrayna'da tahliye ettiği sivil vatandaşlarda da aynı iki yüzlü tutumu ortaya koymuştur. Afrika ve Ortadoğu kökenli öğrenci veya çeşitli sebeplerle Ukrayna'da bulunan kimselerin tahliyesi esnasında da aynı iki yüzlü tutum devamını korumuştur. Zira Polonya sınırlarındaki mültecilerin etnik kökenlerine göre Polonya'ya kabul veya orda kalması basına ve sosyal medyaya çeşitli zamanlarda aktarılmıştır." dedi.

"Bizim yetiştiğimiz kadim kültürün öğretisinde kişilerin tenlerine renklerine bakılmaz."

Batının bu iki yüzlü tutumuna karşılık İslam dünyasının ve özellikle Türkiye'nin tutumunun batıya ders verir nitelikte olduğunu söyleyen Mollabey, "Batının mülteciler konusunda bu iki yüzlü tutumu karşısında, medeniyetimizin büyüklüğü adeta batının tamamına ders verebilecek nitelikte uygulamalarla kendisini göstermektedir. Zira Türkiye yıllardan beri milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapmakta ve hemen her türlü ihtiyacını karşılamaktadır. Bizim yetiştiğimiz kadim kültürün öğretisinde kişilerin tenlerine renklerine bakılmaz. Gözyaşının rengi olmaz. İki yüzlü Avrupa'nın anlamadığı şu, ne gözler mavi olduğu için gözyaşının rengi değişiyor ne uçakların alçak uçuşlarından çıkan yüksek gürültüden korkarak çığlık atan çocukların korktuğunu anlamak için dillerini bilmek gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: