Ekonomist İslam Memiş'ten uyarı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar için yine çarpıcı uyarılarda bulundu. Memiş, Eylül ayında çok büyük sürprizlerin yaşanacağını söyledi.

Ekonomist İslam Memiş'ten uyarı

Finans analisti İslam Memiş, gram altın ve dolar için yeni açıklamalar yaptı.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş şunları kaydetti:

ALTIN VE GÜMÜŞE DOKUNMAYIN!
"Dolar tarafında yine mesaj verdim. Dolar tarafındaki yatırımcılar biraz daha dikkat etmeli. Dolara atacakları tokatla birlikte, dolar yatırımcısı üzülebilir, dikkat edilmeli. Emtiaları elimizde tutmaya devam ediyoruz, altın ve gümüşümüze dokunmadık. Eylül sonrası için özellikle hem ağustos ayı ortaları hem eylülde pozitif görünümün devam edeceğini tahmin ediyorum. 1 yıldır baskılanan altın ve gümüş fiyatlarında teknik olarak resesyona giren ABD piyasalarına karşı pozitif görünümüne devam edecektir. Altın ons fiyatında 1800 doları hedef belirledik."

Eylül ayında gıda kıtlığını konuşacağımız bir döneme gireceğiz. Temmuz ve ağustos tatil aylarını güzel değerlendirin, dinlenin, bant aralıkları dışında gelişme beklemeyin. Dolarda 17-18 lira, gram altında 950-1000 lira. Ons altında 1680-1780, gümüş gramda 11-12 lira aralığı.

ÇARŞI PAZAR KARIŞACAK
Jeopolitik risklerin tırmanmasıyla emtia fiyatları güvenli liman gömleğini giyecektir, yeni zirveleri test edecektir. Ağustosta geri çekilmeler yaşanırsa bu size alım fırsatı olarak önünüze çıkacaktır. Elinde altın ve gümüş olanlar sakın ola ki, buradan satarım, düşükten yerine koyarım diye hayal içinde olmamalı. Eylül ayı küresel piyasalarda çarşı ve pazarın karışacağı bir ay olacak.

Paylaş: