Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS'den randevu alınamamasına açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşların MHRS'den randevu alamamasına ilişkin, "Alacaksınız, hekim ve çalışan arkadaşlarımızın mutluluğu ile sorunların daha kolay çözüleceğine emin olun. Yurt dışına gidişler de azalacak." dedi.

Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS'den randevu alınamamasına açıklama

Advert

Bakan Koca, dünkü Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu:

Turkovac aşısının sonuçlarının 1, 2 hafta içerisinde dünyaya duyurulacağını söyleyen Koca, Ankara'nın Etlik semtinde inşa edilen şehir hastanesinin de eylül ayında hizmete gireceğini söyledi.

"Coronavirus'te kasım, aralık gibi yeniden bir çıkış olabilir"

Coronavirus hakkında bilgilendirmede bulunan Koca, "Vakalardaki dalganın 3, 4 hafta önce pik noktasına eriştiğini, günlük 60 bini geçen rakamların görüldüğünü kaydetti.

Şu an için günlük vaka sayısının 10 binin altına düştüğünü ifade eden Koca, "Her geçen gün vaka sayılarının azaldığı, hastane yatış ve yoğun bakım yatışlarının da azaldığını görüyoruz. Önümüzdeki 2, 3 hafta içinde belirgin azalma bekliyoruz. Tahminen kasım, aralık gibi yeniden bir çıkış olabilir. Mevsimsel gripten pek farklı seyretmeyecek." dedi.

Aşıda hatırlatma dozlarının ihmal edilmemesi çağrısında bulunan Koca, 'Özellikle hazırlık anlamında 65 yaşın üzerinde olan, ek hastalığı bulunan kişilerin hatırlatma dozlarını kasım, aralık aylarından önce yaptırmalarını önemsiyoruz. Covid bitmedi, yakın zamanda tamamen de ortadan kalkmayacak ama artık nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz. Büyüklerimizin ve ek hastalığı olanların, hastalık belirtisi olduğunda testlerini erken dönemde yaptırmalarını önemsiyoruz. Çünkü molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımı gerekebilir." ifadelerini kullandı.

MHRS randevuları

Bakan Koca, vatandaşların Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden (MHRS) randevu alamadıkları yönelik bir soruya şu yanıtı verdi:

"Alacaksınız, hekim ve çalışan arkadaşlarımızın mutluluğu ile sorunların daha kolay çözüleceğine emin olun. Yurt dışına gidişler de azalacak. Kamuya geçişlerin daha fazla olduğunu hep birlikte göreceğiz. Kamuda çalışmanın avantajlı olduğunu herkes görecek. Çok yakında bunu göreceğiz. 1, 2 aydan bahsediyorum. Bugünü de izleyin.

Yeni dönemde sağlıkta 'Beyaz Reform' diyerek adaletin ve her emeğin karşılığının olduğu bir dönemi başlattık. Mahsuplaşma uygulamada olmayacak. Her işlemin ve emeğin bir karşılığı olacak.

Yıl sonuna kadar her polikliniğe bir sekreter hedefiyle hekimlerimizi daha çok hastalarına odaklanmalarını sağlayacağız. Mesai sonrası çalışma da teşvik edilerek randevu dahil olmak üzere önümüzdeki aylarda birçok sorunun çözüldüğünü birlikte göreceğiz. Ayrıca bugüne kadar görülmemiş büyüklükte bir kadro alımı bu yıl yapıyoruz. Kapsam dışı olan üniversite hastaneleri ile aile hekimi ve çalışanları da kapsama alınıyor. Sağlıkta Beyaz Reform'un bir dönüm noktası olacağını hep birlikte göreceğiz." (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: