HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı 14 evi soyan hırsızların mağdur ettiği vatandaşları ziyaret etti

HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı ve beraberindeki heyet, merkeze bağlı Gözebaşı köyü Yeşilyurt mezrasında, geçtiğimiz hafta 14 yazlık evde yaşanan hırsızlık nedeniyle mağdur olan vatandaşları ziyaret etti.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı 14 evi soyan hırsızların mağdur ettiği vatandaşları ziyaret etti

Advert

Elazığ`a 21 kilometre uzaklıkta Elazığ-Diyarbakır karayolu üzerinde olan Gözebaşı köyü Yeşilyurt mezrasında 14 ev hırsızlar tarafından soyuldu.

Geçen hafta meydana gelen soygunda kilitler kırıldı, duvarlar balyozlarla delindi ve 500 bin TL civarında eşya çalındı.

Jandarma Bölgesi olan köyde gerekli incelemeler yapıldıktan sonra hırsızları arama çalışmaları başlatıldı. Hırsızların eşyalarla birlikte yakalandığı bilgisi basına verildi ve mağdur aileler aranarak eşyalarının alınabileceği söylendi. Daha sonra yakalanan hırsızların köyü basan hırsızlar olmadığı anlaşıldı ve köylülere yanlış bilgi verildiği belirtildi.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ve beraberindeki heyet, köydeki vatandaşların sorunlarını dinlemek için Gözebaşı köyü Yeşilyurt  mezrasına gitti. Köyde durumu yerinde gören ve yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili mağdurlardan bilgi alan Kavaklı, Elazığ`da her gün hırsızlık olaylarının meydan geldiğini, Yeşilyurt mezrasında yaşananın tam bir talan olduğunu, yanlış bilgi verilmek suretiyle yetkililerin vatandaşlara ikinci bir mağduriyet yaşattığını belirtti.

Mağdurlarla yaptığı görüşmenin ardından konuşan Kavaklı, "HÜDA PAR Elazığ İl Teşkilatı olarak gelip mağdur olan kardeşlerimize geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Buradaki kardeşlerimizin evlerine ve mallarına verilen zararı ve  mağduriyeti yerinde gördük. Şu anda Elazığ`da hırsızlık meselesi ciddi bir problem haline geldi. Gün yok ki biz bir hırsızlık olayı ile karşı karşıya kalmayalım. Bizler HÜDA PAR olarak şunu ifade ediyoruz. Devletin asli görevlerinden olan can, mal ve nesli koruma görevini yerine getirmesini talep ediyoruz. Buradaki vatandaş malını kaybetmiş, malına zarar verilmiş. Bu mağduriyet halkı üzmüş ve endişe verici bir duruma getirmiştir. 'Mallarınız eşyalarınız bulundu ve hırsızlar yakalandı'  diye vatandaşlara haber verilmiş ve ikinci bir mağduriyet daha burada yaşanmıştır. Bu durum basına da verilmiştir. Buradaki vatandaşlar 'Eşyaları bulundu, hırsızlar yakalandı' diye bunun sevincini yaşarken, 'Yok bunlar sizin eşyalrınız değildi, bu hırsızlar daha önce başka bir yeri soyan hırsızlarmış' diye kendilerine bu şekilde geri dönüş yapılmış." dedi.

Yetkilileri seslenen Kavaklı, "Devletin yükümlülüklerinden biri; milletin malını korumaktır. Devlet buradaki mağduriyeti giderebilmek için buradaki vatandaşları ziyaret etmesi gerekiyor. Buradaki sorunları yerinde dinlemesi gerekiyor. Bunun yanında buradaki mağduriyetin giderilmesi için bir gayretin sarfedilmesi gerekiyor. Burada 500-600 bin TL`lik maddi bir mağduriyet oluşmuş durumda. Vatandaşın talepleri dinlenilmeli ve sahipsiz bırakılmamalı. Buradaki vatandaş mülkiyetini satıp buradan çıkmayı dahi düşünüyor. Güvenlik zaafiyeti varsa bu zafiyet giderilmelidir. Yapılması gereken tedbirler alınmalıdır. Öncelikli olarak halkın yanında olduğunuzu hissettirmelisiniz. Umut ediyoruz ki bu mağduriyetler giderilsin, hiçbir şey yapamıyorsanız dahi buyrun gelin çaylarını için." dedi.

Mağdur olan vatandaşlardan Celal Altıntaş, köylerinde 14 evin soyulduğunu, evlerde kazan, televizyon, bakır işi ne varsa çalındığını, bunun bir hırsızlık değil felaket olduğunu, ne muhtar ne de bir yetkilinin geçmiş olsuna bile gelmediğini belirtti.

Altıntaş, konuşmasının devamında, "Yetkililerin gelip 'neyiz kaldı, neyiniz gitti' diye sormaması bizi rahatsız etti. Bize dediler ki 'Biz hırsızları yakaladık. Mallarınızı da bulduk, kaç güne kadar size iade edeceğiz.'  Biz de 'İyi oldu, Allah razı olsun' dedik. Sonra bir askeri aradım. Bana 'Kusura bakma, bunlar sizin eşyalarınız değilmiş. Daha önceki hırsızlıktan dolayıymış. O eşyalar sizin değilmiş, sizinkiler orta da yok.' Eğer yoksa niye bizi ümitlendirdiniz? Siz söylediniz biz sevindik, ailelerimizi haberdar ettik. Ondan sonra 'hırsızlar yakalanmış' diye kapı komşularımıza bildirdik. Mallarımızı iade edeceklerdi ama şu an mağdur edildik. Bu ikinci bir mağduriyet ve ikinci bir yıkım oldu. "

Mağdur edilen vatandaşlardan Abdullah Kaya ise, ziyaretleri dolayısıyla HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı`ya teşekkür etti.

Zararının 180-200 bin TL arasında olduğunu dile getiren Kaya, hırsızların yakalandığı bilgisini basından aranarak öğrendiğini ama haber yalan çıktığı için ikinci bir mağduriyet yaşadığını belirterek mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi.

Mağdurlardan İzzet Yıldırım, jandarmanın çalınan eşyalarının bulunduğunu ve kendilerine verileceğini bildirdiğini daha sonra da böyle bir şeyin olmadığını belirttiklerini söyledi.

Olayın olduğunu ama bazı önlemlerin alınması gerektiğini belirten Yıldırım, "Orası Gözebaşı köyü ise burası da o köyün bir mezrası konumundadır.  Buraya da bir sokak lambasının takılması gerekmektedir. Yol kenarlarına, önemli noktalara kamera sisteminin takılmasını istiyoruz. Ben HÜDA PAR İl Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yasin Başkanımızdan Allah razı olsun, gelip bizim derdimize ortak oldu, bizim sıkıntımızı kendisi de paylaştı. Ben burdan yetkililere tekrar sesleniyorum:  Gelsinler bizi bir görsünler,  sıkıntılarımızı bir dinlesinler. 14 tane ev soyulmuş, bu ciddi bir mesele. Bunu hafife almak gerçekten üzücü." dedi.

Mağdurlardan Turgay Güler ise hırsızlık olayından 24 saat sonra arandıklarını, hırsızların çalınan mallarla birlikte yakalandığını ve yakın zamanda teslim edileceğini söylediklerini ama sonradan bize verilen bilginin tam tersi çıktığını belirtti. 

Durumun basına verilmesi üzerine kendilerinin eş dost tarafından arandığını belirten Güler, "Eş dost basından durumu öğrenince 'Haydi gözünüz aydın, eşyalarınız bulundu' dediler. Ben de her arayana eşyaların bulunmadığını belirtmek zorunda kaldım." dedi.

Durumu yetkilere aktaracağını belirten HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ve beraberindeki heyet, olayın bir an önce aydınlatılması ve köylülerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti. (İLKHA) 

Advert

Paylaş: