Elazığ PTT kargonun eleman eksikliği halkı mağdur ediyor

Aylardır Elazığ merkezdeki PTT Dağıtım ve Toplama Merkezindeki eleman eksikliği yüzünden halk kargolarını zamanında teslim alamıyor.

Elazığ PTT kargonun eleman eksikliği halkı mağdur ediyor

Advert

Elazığ PTT Dağıtım ve Toplama Merkezi, eleman eksikliği yüzünden kargoları evlere teslim etmekte zorlanınca vatandaşlar kargo merkezine gelip kendileri kargolarını eşyalar içerisinden çıkararak teslim alıyor. 

"Bir haftadır benim kargolarım burda bekliyor"

Pınar Adıyaman

Evlere teslim edilemeyen kargosunu gelip  görevlilerle beraber aradığını belirten Pınar Adıyaman, “Bir haftadır kargom Elazığ`a kavuşmasına rağmen bana getirilmeyince kendim buraya geldim.  Karşıyaka Mahallesine ait olan kargomu Aksaray Mahallesi ait kargoların içerisinden kendim arayarak çıkardım. Bana eleman eksiklerinin olduğunu ve alım yapılacağını söylediler. Eleman eksikleri varsa ben geleyim çalışayım. Burdaki personelde çaresizlikten ‘ne yapalım?’ diyorlar. Eleman eksikleri varsa eleman alsınlar. Bize mesaj geliyor ‘ertesin gün kargoyu getireceğiz’ diye ama bize kargolarımızı teslim etmiyorlar. Bir haftadır benim kargolarım burda bekliyor. Kargo parası veriyoruz. O zaman ben niye kargo parası vereyim.“ dedi.

"Dağıtım Merkezi`ne geri gelen bir kargo aranmakla artık bulunmuyor"

Bedirhan Doğan

Bedirhan Doğan internetten bir kitap aldığını 10 gündür sözde kargosunun geldiğini ama dağıtımının yapılmadığını öğrendiğini belirterek, “Ne zaman PTT`den bir şey alsak bu tür problemler yaşıyoruz. Elazığ PTT`si doğru dürüst işlemiyor. Kargoyu getirdiklerinde zile basıyorlar kapı açılmadığı için telefonla arayıp sormadan geri merkeze getiriyorlar. Dağıtım Merkezi`ne geri gelen bir kargo aranmakla artık bulunmuyor. PTT `den dolayı mağduruz. Zaten içerde bir işleyiş yok. Sıradan farkediliyor. Personel bir kargo almaya gidiyor, 10 dakika boyunca gelmiyor.  Ben yarım saattir içerde bekliyorum. Zaten bende bunu şikayet edecektim. İçerden çıkarken fotoğraf çekecektim. Sizlerin burda haber yapması şans işte.” diye belirtti.

“Bu işlerin daha hızlı seri yapılması gerekir"

Erhan Yıldırım

Bu işlerin özel firmalarda daha hızlı yürüdüğünü, içerde bir karmaşanın olduğunu, 4 gişeden bir gişenin çalıştığını diğer elemanların kargoları aradığını belirterek bunun personel eksikliğinden kaynaklandığını söyleyen Erhan Yıldırım, “Bu işlerin daha hızlı seri yapılması gerekir. Belki 10 dakika sonra gişeler kapandı diyecekler ama  bir kimliğin teslimi için yarım saattir içerde bekliyoruz. Bu sıkıntıların giderilmesi lazım.” dedi.

"Kargo aylarca kalıyor ondan sonra eve teslim ediyorlar"

Ekrem Yamanoğlu

PTT kargodan memnun olmadıklarını çünkü kargonun haftalarca teslim edilmediğini bu yüzden de vatandaşın mağdur olduğunu belirten Ekrem Yamanoğlu, “Kargosu teslim edilmediği için vatandaş dağıtım merkezine geliyor ve burda kuyruk oluşuyor. Bazı günler öyle oluyor ki burada yüz kişilik kuyruklar oluşuyor.  Saatlerce vatandaş bekliyor. Yazık günahtır. Bu zaman kuyruk zamanı mıdır? Olmaması gereken bir şeydir. Kargo aylarca kalıyor ondan sonra eve teslim ediyorlar. Çok uzun zaman sonra kargoyu getiriyorlar. O zaman vatandaş mağdur oluyor. Kargosu yetişmiyor. Bunun nedeni ise personel yetersizliğinden dolayı meydana geliyor. Kargosunu almaya gelen vatandaşa  sıra geldiğinde personel kargosunu arayana bulana kadar en az yarım saati geçiyor. Burada en az 2-3 kişi o masa da olması lazım ki biri işlem yapsın, diğeri de gidip o kargoyu alıp gelsin.  Bu yüzden vatandaş çok mağdur oluyor. Bu iş bakanlıktan geliyor. Bakanımızdan isteğimiz elemana yetersizliği vardır ve bunu biran önce gidermelerini istiyoruz. Buradaki görevlilerin bir suçu yoktur. Yetiştiremiyorlar. Eleman alsalar bizde, vatandaşlarda mağdur olmayız. Biz bu hususta şikayetçiyiz.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 

Advert

Paylaş: