Sosyal medya dolandırıcılığında ciddi artış yaşanıyor!

Son zamanlarda özellikle gençlere yönelik sosyal medya ortamında dolandırıcılıkta ciddi artış yaşandığını belirten Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses, gençlere uyarılarda bulundu.

Sosyal medya dolandırıcılığında ciddi artış yaşanıyor!

Batman'da sosyal medya ortamında yükselmekte olan dolandırıcılık özellikle gençleri tehdit eder boyuta ulaştı. Gençleri tuzağa düşüren sosyal medya dolandırıcıları çok sayıda hesabı ele geçirerek mağduriyetlere yol açıyor.

Konu hakkında İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Batman Barosu Başkanı Hukukçu Erkan Şenses, gençlerden dikkatli olmalarını istedi. Tanımadıkları, şüpheli kimselere hesaplarını kullandırtmamalarını, gelen şaibeli linkleri tıklamamalarını isteyen Şenses, aksi halde büyük mağduriyetler yaşanabileceğini vurguladı.

"Banka hesaplarınızı kimseye kullandırtmayın"

Batman'da son zamanlarda sosyal medya üzerinden dolandırıcılık olaylarının artış gösterdiğine işaret eden Şenses, "Özellikle gençlerimizi bu konuda uyarmak istiyorum. Banka hesaplarını kimseye kullandırtmasınlar. Özellikle instagramdan gelen bilmeyen linkleri tıklamasınlar. Çünkü bu linkler hesaplarını ele geçiren linklerdir. Hesaplar ele geçirilip hesaplarından borç para isteniyor. Bu suretle bir dolandırıcılık yapılıyor. Gençlerimiz buna dikkat etsinler ve özellikle banka hesaplarını kimseye kullandırtmasınlar." dedi.

"Dolandırıcılık şebekesi söz konusudur"

 

Hesapları ele geçirilip kullanıldığı için mahkemelik olan çok sayıda gencin bulunduğunu ifade eden Şenses, şöyle devam etti:

"Maalesef adliyede soruşturma geçiren ve yargılanan bu hususta onlarca gencimiz var. İnstagramdan üzerinden bir dolandırıcılık furyası var. Sosyal medya hesaplarını ele geçirip insanlardan borç para veya bazı linkleri tıklamak suretiyle hesaplarını boşaltma üzerine bir dolandırıcılık şebekesi söz konusudur. Dolayısıyla gençlerimiz bu konuda uyanık olmalı, özellikle sosyal medyada bilmedikleri linkleri tıklamamaları gerekiyor. Banka hesaplarını kullanmaları yönde kendilerine gelen talepleri reddetmeleri gerekiyor. Aksi halde kendilerini savcılık önünde bulmaları içten bile değil."

"Uyuşturucuya karşı gençlerin eğitilip korunması lazım"

Ayrıca hırsızlık ve uyuşturucu suçlarında da ciddi artışın yaşandığına dikkat çeken Şenses, "Batman Adliyesinde hırsızlık ve uyuşturucu suçlarında bir artış söz konusu. Toplumun uyuşturucuya karşı da hassas olması gerektiğine inanıyoruz. Uyuşturucuya karşı gençlerimizi uyuşturucu kullanmamaları konusunda eğitmemiz gerekiyor. Uyuşturucu satıcılarına karşı da uyanık olmamız gerekiyor. Savcılık gerekli soruşturmayı başlatıyor ancak bu suçlar soruşturmayla bitmeyebilir. Dolayısıyla toplumun da bu konuda uyanık olup gençleri uyarması gerekiyor." diye konuştu.(İLKHA)

Paylaş: