Sömestr tatilinde aileler öğrenci ile birlikte program yapmalı ve birlikte uygulamalıdır

20 Ocak 2023 Cuma günü başlayacak olan Sömestr tatilini, veli ve öğrencilerin nasıl geçirmeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunan EDEP (Eğitime Destek Platform) Palu İlçe Başkanı Eğitimci Sedat Hekimoğlu İLKHA`ya açıklamalarda bulundu.

Sömestr tatilinde aileler öğrenci ile birlikte program yapmalı ve birlikte uygulamalıdır

Palu Yavuz Selim İlkolulu Müdürü ve Eğitimci Sedat Hekimoğlu, 20 Ocak 2023 yılında karne verilmesi ile bir ara döneme gireceklerini, veliler ‘bu 15 tatilde ne yapacağız? Çocuklarımızı sıkacak mıyız yoksa sürekli tatil mi yapacağız? Eğlenme ile mi yoksa dersle mi zamanlarını geçirecekler?’ diye kendilerine sorular sorduklarını hatırlatarak veli ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu. 

“Aile çocukları ile birlikte yapacağı şeyleri programlamalıdır.”

“Öğrenci ve velilerimize bizim tavsiyemiz, bu 15 günlük sürenin bir muhasebe dönemi olduğu, kendilerini eğlence ve tatile adapte etmemeleri ama çok fazla da ders çalışmanın gereksiz olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu muhasebe döneminde veliler ve öğrenciler ‘ne yaptık, bundan sonra ki süreçte biz ne yapabiliriz?’ değerlendirmesini yapmaları lazım. Bu değerlendirmeyi yaparken aile çocukları ile birlikte yapacağı şeyleri programlamalıdır. Yani çocukları ile birlikte geçirecekleri kaliteli vakitleri, eğlenceli saatleri, dini gelişimleri ile ilgili manevi programları yaparken aile ve çocuk bunları birlikte yapmalıdır.” dedi. 

“15 tatil sürecinde biz çocuklarımızın uyku düzenini kesinlikle değiştirmeyelim”

Veli 15 tatil için ‘yavrum sen okudun artık bitirdin. Vaktini sadece bilgisayar, telefonda ve televizyonda geçir’ anlayışıyla hareket ederse biz çocuklarımızın geleceğini iyice yıkmış oluruz diyen Hekimoğlu,

“Çocuklarımızla birlikte çalışma, dinlenme, televizyon ve dini eğitim saatlerini birlikte planlayacağız. Bu muhasebeyi gözden geçirdikten sonra bu 15 tatilin ne kadar faydalı olduğunu göreceğiz.  15 tatil sürecinde biz çocuklarımızın uyku düzenini kesinlikle değiştirmeyelim. Çünkü 15 gün sonra çocuklarımız yine aynı şekilde okula geleceğini bilerek ona göre davranmalıyız.” dedi.

“Biz kendimiz uymadığımız kurallarla çocuğu boğarsak, bu çocuğumuzun gelişiminde olumsuz neticeler verebilir”

Velilerin özellikle 15 tatilde çocukları ile birlirte hareket etmelerinin çok önemli olduğunu belirten Hekimoğlu, “Çocuklarımız ile birlikte geçireceğimiz günlerde ise, ailece birlikte cep telefonu, bilgisayar, televizyonla ilgili kurallar belirleyip kendimizin de o kurallara uymamız lazım. Biz kendimiz uymadığımız kurallarla çocuğu boğarsak, bu çocuğumuzun gelişiminde olumsuz neticeler verebilir. Birlikte planlayalım birlikte zaman geçirelim. Çocuklarımızı hiçbir çocukla kıyaslamayalım. Çocuğumuzu kimseye rakip olarak yetiştirmeyelim. Çocuklarımızla konuşurken onlara karşı gülümseyerek konuşalım. Sakin konuşalım. Net olalım ve onlara değer vererek konuştuğumuzu hissettirelim." dedi. (İLKHA)
 

Paylaş: