HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı: Elazığ`da maden ocağında çalışanlar deprem bölgesine sevk edilmelidir

Yaşanan deprem dolayısıyla Malatya`da bulunan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, iş makinesi ve tecrübeli insan gücünün eksik olduğunu belirterek özellikle Elazığ`da bulunan maden ocaklarındaki tecrübeli elemanların deprem bölgesine malzemeleri ile birlikte biran önce gönderilmesini istedi.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı: Elazığ`da maden ocağında çalışanlar deprem bölgesine sevk edilmelidir

Advert

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, depremin ilk gününden bugüne kadar Malatya`da deprem bölgesinde bulunuyor.

HÜDA PAR  Malatya İl Başkanı  Mehmet İlker Dönmezer ile birlikte sahada çalıştıklarını ve Malatya`da birçok binanın yıkıldığını ve binaların altına çok insanın olduğunu belirterek en önemli eksiklerden birinin eksik araç gereç ve iş makinaları olduğunu  ve bu araçları kullanacak olan teknik elemanların eksik olduğunu belirtti. 


Başkan Kavaklı,

“Arkamda görmüş olduğunuz binada iki kişi kurtarıldı ve iki kişi daha bu enkazın altındadır. Malatya enkaz durumuna gelmiş ve iş makinaları çalışmasına rağmen maalesef yetersidir. Malatya`nın şu an en önemli ihtiyacı ekipman ve iş makinalarının gelmesidir. İnsanlarımız şu an enkazın altındadır. Bu insanların kurtarılması için acilen ama acilen iş makinası ve ekipmanın getirilmesi gerekiyor. Bunun yanında Elazığ`da maden ocağında çalışan kardeşlerimiz tecrübelidir. Maden firmalarına, maden işletmecilerine sesleniyorum. Ocaklardaki kazma küreklerden tutun jenarötere kadar, hiltilerle ve iş makinaları ile birlikte buraya gelmesi gerekiyor. Kardeşlerimiz şu an burada ve enkazın altındadır. Bu binanın altındadır. Sabah ses alabiliryorduk. Ama şu an bir ses duyamıyoruz. Malatya`nın birçok yerinde aynı sorun vardır. Rica ediyoruz, Bingöl, Muş, Batman, Elazığ`da maden ocağında çalışan elemanlar tecrübelidir ve biran önce buraya gelmelerini bekliyoruz.” dedi. (İLKHA)

Advert

Paylaş: