HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı partilerine yapılan eleştirilere cevap verdi

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Cumhur İttifakı’nı desteklemesinin ardından Elazığ’da partiye yönelik yapılan eleştirilere karşı açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı partilerine yapılan eleştirilere cevap verdi

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı tarafından yapılan açıklamada “memleketimizde siyasetin dili, olması gereken noktada değil” denildi.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi açıklaması sonrasında partimiz hakkında aslı astarı olmayan tartışmalar başlatılmıştır. Bundan dolayı kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için çokça tartışılan bazı konuları değinerek açıklık getirmek istiyoruz. Genel başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağımızı haftalar öncesinde ilan etmiş, seçim tarihinin ilan edilmesi ve adayların ilanından sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili kararımızı kamuoyuyla paylaşacağımızı ifade etmişti. Her iki ittifak adayını açıkladıktan sonra partimizde kararını açıklamıştır. Her ne kadar başka bazı partilerin ittifak için bir araya gelecekleri ve üçüncü bir aday çıkacağı yönünde haberler olsa da başka aday çıksa bile seçimin Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında geçeceği görülmektedir. Partimizin Başkanlık Divanı toplantısında ve daha önce yetkili kurullarımızla yaptığımız istişarelerin neticesi ile de uyumlu olarak 2023 cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı almıştır. Maalesef memleketimizde siyasetin dili, olması gereken noktada değil. Herkes birbirini çok rahat ve pervasızca, aslı astarı olmayan iddialarla itham edebiliyor. Biz Sayın Erdoğan’ı destekleme kararı alırken, birçok eleştiri,  itham ve hatta iftira ile karşılaşacağımızı biliyorduk. Ama biz HÜDA PAR olarak karar alırken kınayıcının kınamasına bakmadan, doğru bildiklerimizi ifade ederiz. Biz memleketin maslahatını bu yönde gördüğümüz için böyle bir karar aldık. HÜDA PAR’a yönelik haksız eleştiriler ve hatta daha ileri giderek iftira atanların kullandığı dile ve evvellerine bakmak gerek. Bu anlamda biz siyaset yaparken üslubumuzu bozmayacak, bu halka yakışan nezih bir dil kullanacağız.

Biz etnik milliyetçilik üzerinden siyaset yapmıyoruz. HDP Kürt meselesine seküler düzlemde bakarken HÜDA PAR meseleye İslami ve insani düzlemde bakıyor. Biz Kürt meselesinin, bu toprakların dizaynında emperyalist güçlerin elinde bir sopa olarak kullanılmasını istemiyoruz. Biz bu toprakların bölünmesini istemiyoruz. Ama birileri sanki parti programımız Kürt meselesine ayrılmış, başka bir şey yokmuş gibi cımbızla, kopyala ve yapıştır yöntemiyle partimizin karalanmaya çalışıyor. Bunu tam bir ilkesizlik olarak görüyoruz.  İddia ediyoruz ki Doğu Türkistan meselesini en üst perdeden en çok dile getiren parti HÜDA PAR’dır. Bu durum HÜDA PAR’ı Türk’cü yapmadığı gibi Kürt meselesini dile getirmesi de HÜDA PAR’ı Kürt’cü yapmaz. Biz ümmetçi bir çizgide siyaset yapıyoruz. Söz konusu kararı aldıktan sonra birileri, Anayasaya uygun bir şekilde kurulan ve kurulduğu günden beri tek bir şiddet eylemine başvurmamış, şiddete teşvik edici bir söylemi olmamış olan HÜDA PAR’ı terörize etmek suretiyle kirli propaganda yapmaya başladılar.

Elazığlı hemşehrilerimiz emin olsun ki HÜDA PAR sırtını bir terör örgütüne dayasaydı bugün HÜDA PAR’a yönelik itibar suikastı yapmaya çalışanlar HÜDA PAR’ı öveceklerdi. Beka Vadisi’nde PKK’ye gül uzatanlar, bize de gül uzatırlardı. PKK’ye sırtını dayayan ve elinde Yasin Börü’nün kanı bulunanları meşrulaştırmak için güzellemeler dizenler, HÜDA PAR’a da methiyeler dizerlerdi. Biz HÜDA PAR olarak şiddeti, silahı, kan üzerinden siyaset yapmayı meşru bir vasıta olarak görmediğimiz gibi, terör faaliyeti içinde olan bütün örgüt ve şahıslardan beriyiz.  HÜDA PAR 19 Aralık 2012 yılından kurulduğu günden beridir siyasette kullandığı nezih dil ve üslubu takdir toplamış ve bu üslubuyla siyasete yön veriyor. Yaptığı siyasetle Allah’ı razı etmeye çalışan bir partidir HÜDA PAR. “Önce İnsan, Öncelik Adalet” şiarıyla yola çıkmış, siyasetinin merkezine menfaatlerini değil, memleketin menfaatlerini almış ve bunu da hak ve adalet çerçevesinde yapmak isteyen bir partiyiz. Zira daha önce aldığımız kararlar ve söylemler buna delildir. HÜDA PAR’ın dile getirdiği hakikatler ve söylem birileri için bir ütopya olabilir. Müslümanca siyaset birileri için bir ütopya olabilir. Ama Allah izin verir ve halkımız teveccüh ederse, biz insanımıza siyasetin Müslümanca yapılabildiğini, harama ve kirli hesaplara girmeden de siyaset yapılabildiğini göstereceğiz”

 

Paylaş: