Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mayıs ayında 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması planlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mayıs ayında 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mayıs ayında 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması planlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Engelli Öğretmen Ataması Töreni"nde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'ndaki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, başvuru yapan 4 bin 300 öğretmenin hepsinin atanmasına karar verdiklerini söyledi.

Erdoğan "Eğitim alt yapımızı bütçesiyle, dersliğiyle, personeliyle güçlendirerek ülkemizi bu anlamda da Türkiye Yüzyılı'na hazırladık. Öğretmenlerimiz kazanımlarına sıkı sıkıya sahip çıktı. Başöğretmen ve uzman öğretmen unvanını alan öğretmenlerimiz, diğer haklar ile birlikte mali avantajlardan da yararlanmaya başladı. Mayıs ayında gerçekleştirmeyi planladığımız 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması gibi müjdelerle sizlerin yanında olduğumuzu göstermeyi sürdüreceğiz. Sözleşmeliden memur statüsüne geçen 93 bin 272 öğretmenimize kadrolarının hayırlı olmasını diliyorum. Bu ülkenin, ister engelli olsun ister engelsiz, her vatandaşı bilecek ki gayreti, kabiliyeti, azmi ölçüsünde önünde tüm kapılar sonuna kadar açıktır." dedi.

"Ülkenin ve milletin hayrına her mesele gibi bu kanun çıktığında da birileri ortalığı karıştırmak için harekete geçti. Öğretmenlerimizi tahrik ederek bu kanundan yararlanmalarının önüne geçmeye çalıştılar." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Başöğretmen maaşı 25 bin, uzman öğretmen maaşı 22 bin 500 lirayı buldu. Önümüzdeki dönemde her iyileştirmeden öğretmenlerimiz de yararlanmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Paylaş: