HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları Sivrice göl kenarında çevre temizliği yaptı

HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları, "Çevre Günü" etkinliği çerçevesinde farkındalık oluşturmak adına, Elazığ`ın Sivrice Göl kenarında çevre temizliği gerçekleştirdi.

HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları Sivrice göl kenarında çevre temizliği yaptı

5-11 Haziran Çevre Günü dolayısıyla Elazığ`da özellikle tatil yapılan yerlerde ve piknik alanlarında atılan atıklarla kirlenen alanlara dikkat çekmek için HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları üyeleri, tatilcilerin ve piknik yapanların uğrak alanı olan Sivrice Gölü kenarında atık temizliği gerçekleştirdi.

Kur'an-ı  Kerim'den bir ayet okuyarak sözlerine başlayan HÜDA PAR Elazığ Gençlik Başkanı Muhammed Aydemir, Cenabı Hakk'ın "Göğü Allah yükseltti ve mizanı O koydu. Sakın dengeyi bozmayın" buyurduğunu, tüm canlıların, yaşamlarını sürdürebilmek için temiz havaya, temiz suya, temiz besine, kısaca temiz çevreye ihtiyaç duyduklarını ve bunları bulabildikleri yerleri yaşam alanı olarak seçtiklerini kaydetti.

"Çevre bir miras değil; bir emanettir"

Sözlerinin devamında Aydemir:

"Tarih boyunca insanoğlu ile tabiat daima barışık bir şekilde varlıklarını idame ettirmişlerdir. Ancak gelinen bu aşamada insanoğlu içinde yaşadığı, havasını teneffüs ettiği çevreye bir savaş açmıştır. Tabiatla yapılan bu savaşın kazananı hiç kimse olmayacak, kaybedeniyse bütün bir insanlık olacaktır. Çevre, bize geçmişten kalan bir miras değil; korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir.”

"Vatandaşlarımızı tarihi mekânlarımıza, sahillerimize ve tüm doğal güzelliklerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz"

5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası dolayısıyla İl Gençlik Kolları olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren Aydemir, "Şehrimizin gözde yerlerinden Sivrice ilçemizin sahil şeridinde farkındalık oluşturmak amacıyla çevre temizliği gerçekleştirdik. Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte hem Sivrice'de hem de memleketin dört bir yanında on binlerce misafir ağırlayacağız. Bu süreçte tüm vatandaşlarımızı tarihi mekânlarımıza, sahillerimize ve tüm doğal güzelliklerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki bu tabiat hepimizin ortak paydası. Hep birlikte tabiatımıza ve geleceğimize sahip çıkalım!" dedi.
 

Paylaş: