Umut Kervanı Vakfı Elazığ`da Yasin Börü adına kurban eti dağıttı

Umut Kervanı Vakfı Elazığ Kadın Kolları Kurban Bayramında 6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları adına, ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttı.

Umut Kervanı Vakfı Elazığ`da Yasin Börü adına kurban eti dağıttı

Yurtiçi ve yurt dışında Kurban Bayramı dolayısıyla Umut Kervanı Vakfı kesilen kurbanların etlerini, ihtiyaç sahibi ailelere yetiştiriyor. Elazığ`da da Kurban kesimlerine devam eden Umut Kervanı Vakfı Elazığ Kadın Kolları 6-8 Olaylarında ihtiyaç sahibi ailelere kurban dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını hatırlama ve hatırlatma adına kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi.

Umut Kervanı Vakfı Elazığ Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Emine Betül Şahin Yasin Börü`nün ulaştıramadığı kurban etlerini kendilerinin ulaştıracağını belirterek şu açıklama da bulundu;

“Hazreti İbrahim`in anlayışı, Hazreti İsmail`in teslimiyeti ile Kurban Bayramı tüm İslam ümmetinde kutlanır. Türkiye`de Kurban Bayramı denince aklımıza 6-8 Ekim olaylarında şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları gelmektedir.  Yasin Börü ve arkadaşları her daim yanımızda ve gönlümüzdedir. Onları unutmadık ve unutmayacağız.  Yasin Börü ve arkadaşları Kurban Bayramında, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine birer parça et girsin, mutfaklarında birer parça et pişsin diye fakir ve muhtaç ailelerin evlerine et ulaştırmaya çalıştılar. Ama maalesef şehit edilmeleri nedeniyle bu dağıtım yarım kaldı. Bizlerde Elazığ Umut Kervanı olarak her sene olduğu gibi bu sene de Yasin Börü ve arkadaşlarının dağıtamadığı ve yarım bıraktığı kurban etlerini fakir ve muhtaç ailelerin evlerine ulaştırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Paylaş: