Başkan Kavaklı: Evleri Yıkılacak Vatandaşlar Kalacak Yer Bulamıyor

HÜDA Par Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ağır hasarlı binaların yıkımı devam ederken vatandaşların kiralık ev bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Başkan Kavaklı: Evleri Yıkılacak Vatandaşlar Kalacak Yer Bulamıyor

2020 Elazığ depremi ve 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Elazığ’da yıkılan binaların fazla olması şehirde kiralık daire sorununu katmerleştiğini söyleyen HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı; “özellikle Malatya’dan büyük bir göç alan Elazığ’da vatandaşlar kiralık daire bulamıyor. Elazığ’ın merkez dahil birçok ilçesinde durum buyken Palu ilçesindeki hasarlı dairenin yıkım kararı da mağduriyetleri katladı. Vatandaşlar ilçede kiralık ev kalmadığından dert yanarak evlerinin yıkılmasından önce kendilerine barınabilecekleri bir alan oluşturulmasını istiyor. Hasarlı evlerde oturan vatandaşlar evlerinin yıkılmasıyla kiralık daire olmadığından dolayı sokakta kalacak endişesi taşıyor.” dedi.

Mağduriyetlere ilişkin çözüm önerilerinde bulunan Kavaklı: “Acil yıkılması gereken evler dışındakiler tekrardan gözden geçirilerek, iyileştirmelere gidilmeli, TOKİ evlerinin bitimine kadar vatandaşlara kolaylık sağlanmalıdır. Kiralık daire bulamayan vatandaşlar için evlerinin yıkılıp yapılması süresince barınabilecekleri konteyner kentler oluşturulmalıdır. 2020 Elazığ deprem sonrasında ilçede yapımı planlanan TOKİ konutlarının bir an önce bitirip hak sahiplerini yerleştirilerek kiralık daire ortamı oluşturulmalıdır. Aslında sorunun kaynağı burada. 2020’den bu yana bitirilemeyen konutlar yeni yıkılacak konutların da eklenmesiyle daha büyük mağduriyetlere yol açmıştır” İfadelerini kullandı.

Kavaklı: “Elazığ’da 2020 yılında yaşanan depremden bugüne buradaki yıkılan evlerin sahiplerine henüz evleri teslim edilmedi. TOKİ burada çok ağır bir çalışma yürütüyor ve yıllardır ev sahipleri evlerinin bitirilmesini bekliyor. Bugün yıkılması söz konusu olan evlerin sahipleri de daha önce yıkılan evlerin yerine yenilerinin yapımının bu kadar gecikmiş olmasından dolayı bu işe yanaşmıyorlar. Güvenleri ciddi manada sarsılan vatandaşlarımıza bu konuda ciddi bir güvence verilmesi, evlerin yapım tarihinin belirlenmesi ve barınabilecekleri alanlar oluşturulmasıyla sorun çözüme kavuşabilir." şeklinde konuştu

Paylaş: