Gençlere vergisiz cep telefonu için tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gençlere vergisiz cep telefonu ve ücretsiz internet uygulaması için "Bu ay içinde başlatmış oluruz." dedi.

Gençlere vergisiz cep telefonu için tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vergisiz telefon ve bilgisayar ile 10 GB ücretsiz internet konusunda açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, "Biz 3 tane operatörden tekliflerimizi aldık. 12 aylık bir süre içerisinde biz bu anlamda gerekli mutabakatı sağladık. Şimdi bunun gençlerimize verilme noktasındayız. Burada mutlaka şunu tesis edeceğiz. Bu projenin Cumhurbaşkanımızın verdiği sözün yerine gelmesi adına gerçekten 10 GB'ı hak eden kişilerin kullanmasını sağlamış olacağız. Gerek cep telefonu numarasından gerekse telefonun IMEI numaralarından örtüşmesini yapacağız. Tanımlanmış olan telefonda bunun kullanılmasını biz sağlamış olacağız. Başkası kullanamayacak. BTK vasıtasıyla biz bunu sağlama yeteneğine sahibiz doğru adreste kullanılmasını sağlayacağız. Eğitim ve öğretim bu ay başladığına göre biz de bu ay başlarız hemen kullanmaya başlarlar. En ihtiyaç olan nokta artık biz de bu ay içerisinde bunu başlatmış oluruz" dedi.

Uraloğlu, vergisiz cep telefonuyla ilgili ise "O konuda da yine Cumhurbaşkanımız açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Maliye Bakanlığımız takip ediyor. Tanımlandı, yerli üretim şartı koyuldu. Bir sınır fiyat koyuldu. Onun altında kalan ve yerli üretim olan markalara bu uygulanacak. Şekli şemalı tespit edildi ilgili bakanlıklarımız tarafından. O da zannediyorum bu ay hayata geçirirler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 

Etiketler:
Paylaş: