Palu Halkı: Kimseye gücümüz yetmese de cebimize gücümüz yetiyor israil ürünlerini boykot edelim

Gazze'de yaşanan vahşete karşı Müslümanların özellikle israil ürünlerini boykot uygulaması gerektiğini vurgulayan Elazığ halkı, "Fert olarak kimseye gücümüz yetmese de cebimize gücümüz yetiyor israili ürünlerini boykot edelim." dedi.

Palu Halkı: Kimseye gücümüz yetmese de cebimize gücümüz yetiyor israil ürünlerini boykot edelim

Gazze'de yaşanan vahşete karşı Müslümanların yapması gerekenleri anlatan Okul Müdürü Sedat Hekimoğlu boykotun önemine dikkat çekti.

Yaptığı açıklamada; "Malumunuz olduğu üzere Filistin'e yapılan saldırılar minvalinde biz Müslümanlar olarak ne yapıyoruz? Neredeyiz? Hangi konumdayız? Bunu değerlendirmemiz lazım değil mi? şeklinde soru soran Hekimoğlu, şöyle konuştu:

sedat hekimoğlu

Sedat Hekimoğlu Okul Müdürü

"Kendimize acaba evde oturarak bir yardım yaptığımızı düşünüyor muyuz? Bir de herkesin aklına böyle bir soru var; 'Biz buradan ne yapabiliriz ki, her şey devletin yapması lazım.' gibi bir yanlış bir düşünce var. Biz her şeyde yapabiliriz en önemlisi de boykot yapabiliriz. Yani hiçbir şeye gücümüz yetmiyorsa, cebimize gücümüz yetiyor. Bu Allah düşmanlarının mallarını malzemelerini biz kesinlikle evimize sokmamalıyız. Bunun en güzel örneğini Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Hayber'in fethinde çok güzel bir şekilde uygulamıştı. Yahudiler kendilerini kalede emin hissettiklerinde ve 'kesinlikle bize bir şey olmaz.' dediklerinde, Sahabeden biri yaklaşıp 'Ya Resulallah! İşte onların burada hurmalıkları var, biz bunlara kesersek onlar dayanamaz ve kaleden inerler.' dedi. Peygamber Efendimiz hurmalıkları kesmeye başlayınca hemen gelip teslim oldular. Güç ve kuvvet olarak Yahudi zihniyetine gücümüz yetmiyorsa, ekonomik darbeyi vuracaksın. Yani bizim yapmamız gereken bu. Biz fert olarak bunları yaptıktan sonra sadece bununla yetinecek miyiz? Tabi ki hayır! Diğer STK'ları, devletin diğer organlarını harekete geçirmek için elimizden tüm çabayı göstermemiz lazım. Gazze'de ki Müslümanlar bize ne diyor? 'Siz elinizden gelen desteği yapın ve akşamları ve gündüz vakti hiç meydanlardan ayrılmayın.' ama biz hiçbir şey yapmıyoruz. Yazıklar olsun bize." dedi.

"Gazze için yapacağımız en büyük şeylerden biri ekonomik olarak boykot uygulamamız gerekiyor."

Öğretmen Fatih Aydoğdu, başlarını yastığa koyduklarında Gazze'deki çocukların bedenlerinin gözlerinin önüne geldiğini, Müslümanları bu konuda hassasiyet göstererek israil mallarını almamaları gerektiğini belirtti.

fatih aydoğdu öğretmen

Fatih Aydoğdu Öğretmen

Aydoğdu, Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğinde israilin başına büyük bir felaket geleceğini belirterek şunları dile getirdi:

"Filistin şu anda sıkıntılar içinde kan ağlıyor bunları görmezden gelmemiz çok yanlış. Bir şekilde yastığa baş koyduğumuz vakit, o çocukların cansız bedenleri gözlerimizin önüne geliyor. Bunlar için yapacağımız en büyük şeylerden biri ekonomik olarak boykot uygulamamızdır. Markete girdiğimiz vakit marketlerin üzerindeki onlara ait olan ürünleri almamamız lazım. En son 19 milyon Visa ve MasterCard sahibi kimse, yerli olan Troy kart sistemine geçti. Vatandaşları bu anlamda duyarlılar. Vicdanlı olan Müslüman olan herkesin bu duyarlılığı göstermesini çağrısında bulunuyoruz."

"Biz siyonistleri anlamak istiyorsak tarihte katlettikleri, Peygamberlere bakmamız lazım."

Elektrik Teknisyeni İlyas Yılmaz, işgalci siyonistlere ait olan ürünlerin evlerine almamaları gerektiğini, Müslümanların her alışverişte dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen, Gazze'de ki vahşete karşı Müslüman'ım diyenlerin boykotu tüm alanlara yayması gerektiğini vurgulayarak şunları dile getirdi:

ilyas yılmaz elektrik teknisyeni

İlyas Yılmaz Elektrik Teknisyeni

"Gazze'de bir siyonist vahşetle karşı karşıya kaldık. Bu siyonist vahşet tarihteki rolünü tekrar devam ettirmeye başladı. Kardeşlerimiz üzerine bomba, katliam ve tecavüz argümanlarını kullanarak saldırmaya devam ediyor. Biz siyonistleri anlamak istiyorsak tarihte katlettikleri, Peygamberlere bakmamız lazım. Siyonizm Yahudilik bütün kibrini elinde bulundurduğu ekonomik imkanlardan alıyor. Bizim de uyuduğumuz artık yeter, bize çok zor değil. Bu konuda şuurlu olan kişiler bunların ürünlerini evlerine sokmuyorlardı. Alternatifi olduğu zaman hiçbir zaman siyonist bir ürünü evlerine sokmadılar. Çocuklarına tükettirmediler ve kendileri de tüketmediler. Şu anda biliyoruz ki kardeşlerimiz acı ve zulümle, gözyaşıyla karşı karşıyalar. Artık insanların feryat edecek takatleri kalmadı. Biz de bu noktada elimizden geldiğince bu ürünlerin karşılığını tespit edeceğiz. Evimize mümkün mertebe kendi yerli ürettiklerimizi ya da bu siyonizmin değirmenine su taşımayan ürünler her neyse onları tespit edeceğiz ve onları tüketeceğiz. Bu bankaların altyapıları, temel gıda ihtiyaç maddeleri, temizlik maddeleri olabilir. Bunların anladığı dil budur biz bunların can damarlarını keseceğiz Allah'ın izniyle." dedi.

"israil şirketlerinin, Amerika şirketlerinin mallarına boykot uygulayabiliriz "

Şeyh Ali Septi Dernek Başkanı Şemseddin Görür

Şeyh Ali Septi Dernek Başkanı Şemseddin Görür

Gazze'de yaşanan siyonist vahşete karşı Müslümanları boykota çağıran Şeyh Ali Septi Dernek Başkanı Şemseddin Görür, "Gazze'de, Filistin'de, Filistin'deki kardeşlerimize büyük bir haksızlık yapılıyor. Siyonizmin, kapitalizmin büyük bir baskısı var kardeşlerimizin üzerinde. Tabii olayları görüyoruz, üzülüyoruz, içimiz kan ağlıyor, bir şeyler yapmak istiyoruz. Tabii ki herkes bir şeyler yapabilir. Bizler Mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olabilir ve bizim elimizden gelen maddi anlamda Manevi anlamda destek çıkarak mallarına yani israil şirketlerinin Amerika şirketlerinin mallarına boykot uygulayabiliriz. Dua edebiliriz." dedi. (İLKHA)
 

Paylaş: