HÜDA PAR heyeti Sarıcan’da halkla buluştu

Karakoçan’a bağlı Sarıcan beldesindeki seçim lokalinde HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şahin ve İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Hüseyin Sarı, belde sakinleriyle buluştu.

HÜDA PAR heyeti Sarıcan’da halkla buluştu

Seçim yaklaştıkça HÜDA PAR’ın seçim çalışmaları da yoğunlaşıyor. Elazığ merkez, ilçeler, beldeler ve köylerde seçim çalışmaları yürüten HÜDA PAR’ın bugünkü durağı Karakoçan’a bağlı Sarıcan beldesiydi. Sarıcan’ın HÜDA PAR İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Hüseyin Sarı’nın seçim lokalinde HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şahin’in katılımıyla halk buluşması gerçekleştirildi. Seçimlere dair konuşan Şahin, yaşanan sorunların çözümünün kendi değerlerimize dönmemiz olduğunu ifade etti.

“Vatandaşın bir lokma ekmeği üzerinden israfla mücadele edilemez.”

Şahin, “Bugün çok ciddi ekonomik, sosyal ve siyasi krizler var. Ekonomik kriz herkesi derinden etkiliyor. Ekonomik krizden kurtulmak için kapitalist ekonomik sistemi, paradan para kazanma dönemine son vereceksiniz. Kurumlardan başlayarak israfı önleyeceksiniz. Vatandaşın bir lokma ekmeği üzerinden israfla mücadele edilemez. Kurumlar bu işin başını çekmeli. Darbe ürünü anayasayı kendi değerlerimiz ölçüsünde çıkartamıyoruz. Yapamıyoruz. Medeniyetimiz önümüzde, eğer sorunlarımız çözülecekse medeniyetimiz çerçevesinde bizler anayasayı da yaparız. Bu sorunları da çözeriz. Ama irade bizim elimizde değil. İrade bizim elimizde olursa çok şey değişecektir. Sosyal krizin önüne geçmek için aile yapısını güçlendirecek ve eğitimi kendi değerlerimiz üzerine inşa edecek yeni bir müfredata ihtiyaç vardır. Yeni bir programa, vizyona ve yeni bir geleceğin hesabını yapmaya ihtiyaç vardır. Bölgemizde yaşanan sosyal, ekonomik krizler bizleri siyasi inisiyatif almaya zorluyor. Yüzyıldır bölgemizde yaşanan travmalar yaşanmaya devam etsin daha da derinleşsin istemiyorsak siyasi inisiyatif alacağız. Tercihi aşacak ve diyeceğiz ki biz siyasi sorumluluk alacak diyeceğiz ki; ‘bu sorunu biz kendimiz kendi irademizle çözeceğiz.’ ” İfadelerini kullandı.

“Hizmetler bir lütuf değil zorunluluktur”

Devletin ve belediyelerin insan için var olduklarını ifade eden Şahin, “Belediyeler üzerinde yapılması gereken hizmetler bir lütuf değildir. Bugün propaganda yapanlar ‘görmüyor musunuz size bu kadar yol bu kadar park bu kadar kaldırım bu kadar sosyal alan yaptık’ diyorlar. Değerli dostlar artık bunları sorgulamanın zamanı geldi. Eğer bir yerde belediye varsa onların bir tek amacı vardır. Sen olduğun için onlar vardır. İnsanın olmadığı yerde belediye de yoktur devlet de yoktur. Bir de yaptığını senin cebinden yapıyor. Senin cebinden parayı alıyor ve yaparken de ‘gördün mü ben sana şunları şunları yaptım’ diyor. Yaptığı için değil yapmadığı için sorgulayacağız.” şeklinde konuştu.

“Sorunlar kendi değerlerimize dönmemizle çözülür”

“Kendi değerlerimize dönmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullanan Şahin son olarak şunları ifade etti; “Kur’an’a dönmemiz gerekiyor. Vahiy yer ile gök arasındaki bir bağdır. Biz o bağı kopardık rotayı çevirdik. Nereye çevirdik? Batıya çevirdik, batıyı taklit etmeyen başladık. Taklit de edemedik maalesef. Bugün bu yüzden hem dinden hem dünyadan ikisinden birden olmuşuz. Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi; ‘Yamadık dünyamızı yırtarak dinimizden, din de gitti dünya da gitti elimizden.’ Bugün içine düştüğümüz durum da budur. Kendi özümüze, medeniyetimize dönmediğimiz müddetçe rotamızı tekrar vahye çevirmediğimiz müddetçe, sorunlarımızı Kur’an’ın, İslam’ın medeniyetinde çözmediğimiz müddetçe bunun için mücadele etmediğimiz müddetçe bu sorunlarımız katmerleşerek devam edecektir.” dedi.

 

Paylaş: