On binler 'Kur'an Pınarı'nda sınav heyecanını yaşadı

Kur'an Nesli Platformu tarafından 46 il ve 100'ün üzerinde merkezde düzenlenen umre ödüllü "Kur'an Nesline Kur'an Pınarı Sınavı" on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

On binler 'Kur'an Pınarı'nda sınav heyecanını yaşadı

Advert

Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen Türkiye geneli "Kur'an Nesline Kur'an Pınarı Sınavı", bugün saat 10.30'da başladı 12.00'de sona erdi. On binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen umre ödüllü sınav, 46 il ve 100'ü aşkın merkezde düzenlendi.

Sınavın 1'inci kategorisinde olan çocuklar için 60 soru, 2'inci ve 3'üncü kategorisindeki genç ve yetişkinler içinse 80 soru soruldu.

Sınav başvurusunu yaptığı merkezden farklı bir yerde sınava giren adaylara gereken kolaylık Kur'an Nesli Platformu görevlilerince sağlanıp, bulundukları sınav merkezinde sınava alındılar. Sınava giren adaylar bu hayırlı yarışta ter dökerken, sınava katılımın yoğun olduğu görüldü.

Öte yandan sınava girecekleri okula gelen katılımcıların heyecanları gözden kaçmazken, sınava girenlerin büyük çoğunluğun çocuk, genç ve kadınlardan oluşması dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca sınava girenlere platform görevlileri tarafından şeker ikram edilirken, kimi anne ve babalar ise sınava giren çocuklarını okul önlerinde heyecanla beklediği görüldü.

Sınava sorularının cevapları ise bugün saat 20.00'de Rehber TV'de yayınlanacak olan "Sınav Özel" programında yayınlanacak.

Sınavla ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, platform olarak her yıl Kur'an'ı anlamak adına geleneksel olarak bu tür etkinlikler tertiplediklerini söyledi.

Bu yıl sınavın 5'incisini gerçekleştirdiklerini belirten Şimşek, "Bugün Türkiye genelinde 'Kur'an Pınarı Sınavı' yapıldı. Elhamdülillah çok coşkulu bir şekilde geçtiğine şahitlik ettik. Halkımız çağrılarımıza cevap verdi, Kur'an'a önem verdi ve çocuk-çocuğuyla okullara akın etti. Veliler çocuklarının elinden tutarak okullara geldi, bu bizi ziyadesiyle mutlu etti." dedi.

"Halkımıza Kur'an'ın mesajını aktarmaya çalışıyoruz"

46 il ve 100'ün üzerinde merkezde sınavın yapıldığını hatırlatan Şimşek, "Sınava on binlerce kişi müracaat etti. Sınav neticelendikten sonra sınava kaç kişinin katıldığını öğrenebiliriz. Ama çoğunluğunun sınava iştirak ettiğini söyleyebiliriz. Sınavla ilgili önemli bir sorun genel olarak yaşamadık. Ama lokal de olsa birkaç yerde gereksiz bürokratik sorunlarla karşılaştığımızı söyleyebiliriz. Böyle bir şeyi esefle karşılıyoruz. Halkımıza Kur'an'ın mesajını aktarmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bürokratik engellerin olmamasını düşünüyoruz, ama maalesef zaman zaman kimi yerlerde sorunlarla karşılaştığımızı da paylaşmakta fayda görüyorum." diye konuştu.

"Sınavda dereceye girenlerden ilk 5 kişiye umre ödülü"

Sınav sonucunun en kısa zamanda açıklanacağını da sözlerine ekleyen Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Komisyonlarımız tarafından neticeler alındıktan sonra en kısa zamanda sonucu halkımızla paylaşacağız. Sınavda dereceye girenlerden ilk 5 kişiye umre ödülü, ayrıca il ve ilçe bazında dereceye girenlere platform tarafından 700'ün üzerinde çeşitli ödüller verilecek. Bu tür etkinlikler devam edecektir. Yaptığımız her işin devam etmesini istiyoruz. Çünkü Peygamber efendimiz (sav), 'Amellerin en hayırlısı devamlı olanıdır' buyuruyor. İmkânlara sahip olduğumuz müddetçe halkımızı Kur'an ile buluşturmaya, tanıştırmaya ve Kur'an'a tabi kılmaya gayret göstereceğiz. Bu sınavlarımızda, her sene diğer seneye oranla katılım daha fazla olduğu için ileriki zamanlarda daha da coşkulu olacağını düşünüyoruz."

"Kur'ansız bir hayatın neslimizi ne hale getirdiği hepimizin malumudur"

Toplumun hiç olmadığı kadar bu zamanda maneviyatı güçlendirici bu tür sınavlara ihtiyacının olduğunu vurgulayan Şimşek, "Halkımız Müslüman'dır, dindardır. Mesajımız eğer gereği kadar halkımıza ulaşırsa bugünden çok daha fazla teveccüh bulacağına inanıyoruz. Çünkü İslamsız, Kur'ansız bir hayatın neslimizi ne hale getirdiği hepimizin malumudur. Özellikle anne ve babalarımızın büyük bir ıstırap içerisinde olduğunu görüyoruz. Maneviyatsızlıktan, inançsızlıktan, ibadetsizlikten gençliğimiz kıvranıyor. Neslimiz her gün daha kötüye gidiyor. Dolayısıyla her anne ve baba buna teveccüh gösteriyor. Yeter ki sesimiz halkımıza ulaşsın. Halkımız dinine, Kur'an'ına, İslam'ına sahip çıkıyor. Bugün bu imtihanlarla buna şahitlik ediyoruz. Halkımıza teveccühünden dolayı teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 



 

Advert

Paylaş: