İSLAM

Kovancılar`da Gazze'ye yardım standına yoğun ilgi

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde, Umut Kervanı Vakfı ve Yetimler Vakfı'nın ortak açmış oldukları Gazze'ye Acil Yardım Standı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, bir ortaokul öğrencisi 5.500 TL'ik burs parasını Filistinli çocuklara bağışladı.

Şerifoğulları’ndan Mekke’nin Fethinin yıl dönümü mesajı
Şerifoğulları’ndan Mekke’nin Fethinin yıl dönümü mesajı

İslam dünyasında ve tüm dünyada yankı uyandıran cehaleti yerle bir edip asırlar boyu devam edecek olan İslam medeniyetinin nurunun inşasından olan Mekke’nin fethi yıl dönümü tüm insanlığa örnek olması temennisiyle Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları bir mesaj yayınladı.

"Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" konferansı düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Vakfı Elazığ Koordinatörlüğü tarafından organize edilen "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" konulu konferans Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Özeren’den Mevlid Kandili Kutlama Mesajı
Özeren’den Mevlid Kandili Kutlama Mesajı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD)Elazığ Başkanı Mehmet ÖZEREN, Peygamber Efendimiz’ in doğumunu müjdeleyen Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Umre Sevdası Engel Tanımadı
Umre Sevdası Engel Tanımadı

Umre sevdasının hiçbir engel tanımadığını insanlığa duyurmak için Umre ödüllü sınava katıldılar.

“Aşure bereket, paylaşma ve birliğin simgesidir”
“Aşure bereket, paylaşma ve birliğin simgesidir”

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Hicri ayların başlangıcı olan Muharrem ayının Müslümanlar için dinî, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir zaman dilimi olduğuna dikkat çekti.

İlk hacı kafilesi döndü
İlk hacı kafilesi döndü

Kalbi duyguların yaşandığı ilahi bir âleme yolculuk yapan Elazığlı hacılar, Hac vazifelerini yerine getirerek memleketlerine döndü.

Hayra Davet Çadırı Açıldı
Hayra Davet Çadırı Açıldı

Dünya üzerinde yaşayan ihtiyaç sahibi insanlara ulaşıp yardımlarda bulunan Türkiye Diyanet Vakfı, Elazığ Müftülüğü tarafından açılan “Kurban Çadırı” ile daha çok mazluma ulaşmayı hedefliyor.

Hafız Cabir Karataş Bölge Birincisi Oldu
Hafız Cabir Karataş Bölge Birincisi Oldu

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Bölge Finali Mardin’de yapıldı

"Okul Cami Buluşması" sezon finali

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü ve Elazığ İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Okul Cami Buluşması" sezon finali, İzzet Paşa Camii'nde gerçekleştirildi.

"Kudüs hür olduğunda ümmet de hür olmuştur"

Elazığ'da Yeni İhya Der tarafından Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yapılan basın açıklamasında, Ümmetin özgür olmasının Kudüs'ün özgür olmasından geçtiğine işaret edildi.