"Ne kadar güzel iş varsa bunlar 'hayır' diyor"

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin CHP'nin söylemlerini eleştirerek, "CHP artık yalan makinesine döndü. Bunlar hayırcı, ne kadar güzel iş varsa bunlar 'hayır' diyor. Ama milletimiz bunlara gereken cevabı verecek." dedi.

Elazığ’da STK temsilcileri ve partililerle kahvaltıda bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1 Kasım seçimlerinden önce halka anayasa değişikliği sözü verdiğini ama şimdi bu sözü unuttuğunu söyledi.

Dün geceyi Elazığ’da geçiren Başbakan Yıldırım sabah kahvaltısını STK temsilcileri ve partililerle birlikte yaptı. Başbakan Yıldırım, partisinin düzenlediği 'Vefa Buluşması' programına katılarak konuşma yaptı.

16 Nisan'ın Türkiye'nin yeni bir miladı olacağını söyleyen Yıldırım,  konuşmasında CHP'ye yüklendi. Yeni anayasa görüşmeleri esnasında CHP'nin Meclis'teki tavrını hatırlatan Yıldırım, "Artık, son sözü millet söyleyecek. Meclis'ten geçti onaylandı, CHP birden bire kuzu gibi oldu. O CHP gitti, başka CHP geldi. Yumuşak söylemler, sanki o Meclisi birbirine katan CHP yok, yepyeni bir kılığa girerek aklı sıra milleti kandıracaklar. Millet sizin geçmişinizi bilir, milletin elinde sizin kabarık siciliniz var. Son dakikada şirin gözükmekle milleti aldatacağınızı mı zannediyorsunuz?" diye belirtti.

"CHP millet iradesi ile iktidar olmayı değil, karambollerden kendine iş çıkarmayı seçmiştir"

Bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün siyasi liderlerin bu anayasadan şikâyet ettiğini, 1 Kasım seçimleri öncesi Kılıçdaroğlu'nun da yeni bir anayasanın olması gerektiğini meydanlarda söyledi ancak seçimden sonra bu talebini unuttuğunu aktaran Yıldırım, "Biz millete söz verdik, sözümüzün de arkasında olduğumuzu gösteriyoruz. Aldatan olmayacağız, aldanan da olmayacağız. Hazırlığımızı yaptık, bütün partileri bu çalışmaya davet ettik. Sadece MHP ile değil, CHP ile de bir araya geldik. Onlara siz de bir teklif getirin dedik. Milletin önüne götürelim dedik. Kararı millet versin dedik. Ancak buna yanaşmadılar. Çünkü millete güvenmiyorlar. Bunlar hiçbir zaman millete güvenerek yol yürümemişlerdir. Onun için Türkiye'de CHP millet iradesi ile iktidar olmayı değil, karambollerden kendine iş çıkarmayı seçmiştir. MHP ile birlikte bu teklifi yaptık ve meclise getirdik. Milletin önüne getirmeye gerekecek oylamalar yapıldı ve 339 oyla anayasa değişiklik teklifi kabul edildi. Şimdi artık söz de karar da milletindir, iş bizden çıktı, bundan sonra son sözü millet söyleyecek. Millet CHP'nin geçmişini bilir, milletin elinde bunların kabarık delilleri var." açıklamasında bulundu.

"Ne kadar güzel iş varsa bunlar 'hayır' diyor"

Yıldırım, şöyle devam etti:  "Şimdi her gün bir yalan, yalanın biri bir para, CHP artık yalan makinesine döndü. Erzurumlu Teyo Pehlivan duysa vallahi bunları pataklar. Onun unvanını da aldılar. Efendim tek adamlık olacakmış, bir gecede Türkiye'de bütün memurlar sözleşmeli olacak… neler, neler, neler! Değerli kardeşlerim, biz bunların yalanlarına cevap vermek zorunda değiliz. Söyledikleri yalanda boğuluyorlar. Millet karşısında gülünç duruma düşüyorlar. Dün akşam çıkmış yine diyor ki efendim 18 yaşında seçilme hakkı veriyorlar ne gerek var. Her şey oldu da 18 yaşında seçilme hakkı mı kaldı diyor. Amacı gençlere alan açmak değil, amacı gençler üzerinden istismar yapmaktır. Kılıçdaroğlu diyor ki 18 yaş uygulamasını getirdiniz çocuklarınıza askerlik yaptırmayacak, onlara kıyak emeklilik yaptıracaksınız hepsi iftira. 18 yaşındaki bir vekilin emekli olması için daha sonra en az 22 sene prim ödemesi gerekiyor, yetmez yaşı bekleyecek. Ama milletin gözüne baka baka bu yalanları söylüyor. Bilmesek biz bile inanacağız. O kadar ustalıkla bu yalanları söylüyor. Efendim askerlikten bunlar muaf olacak diyor. Be kardeşim 9 milyon insandan yarısı kadın yarısı erkek, kafasından kadınları silmiş, onlar da mı asker olacak. Bunlar klasik CHP siyaseti, bunlardan hayır gelmez. 'Hayır' diye diye bu günlere geldi. Bunlar hayırcı, ne kadar güzel iş varsa bunlar 'hayır' diyor. Şimdide 'hayır' diyorlar geleneği bozmadılar. Ama milletimiz bunlara gereken cevabı verecek."

Başbakan Yıldırım, konuşmasının devamında Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirdiği yenilikleri anlatarak tüm partililerden kapı kapı dolaşarak yeni sistemi tanıtmalarını istedi. (İLKHA)

 



 

Paylaş: