HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Bağdere köy merasında incelemede bulundu.

Elazığ merkeze bağlı Bağdere(Ancuz) köyüne HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı, köyün merasında sanayi sitesinin yapılma sorunu ile ilgili ziyaret gerçekleştirdi. Köy merasında incelemede bulunan Kavaklı, köy muhtarını ziyaret ederek merayla alakalı son durum hakkında bilgi aldı.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Bağdere köy merasında incelemede bulundu.

İl Başkanı Yasin Kavaklı; “Mera arazisini gezerek yerinde görmüş olduk. Meranın tarıma elverişli olmasından ötürü ret kararının verildiğini duymak bizi de ziyadesiyle memnun etmiştir.

Aynı zamanda sanayi sitesinin yeri, Organize Sanayi, Küçük Sanayi ve Oto galericiler sitesi ile entegre olacak bir şekilde planlanması tercih edilmelidir. Ayrıca güney çevre yol güzergahı üzerinde olması öncelenmelidir. Bağdere köy merasının yol güzergahı sanayi sitesi için olumlu değildir. Bingöl, Diyarbakır ve Malatya illerine de hitap edebilecek bir güzergahta olması önemlidir. Elazığ halkının da sanayi sitesine ulaşımını kolaylaştıracak ve bunun yanında trafiği de etkilemeyecek bir statüde olması gerekmektedir.” Açıklamalarında bulundu. 


Tüm bu bilgiler doğrultusunda, sanayi sitesinin taşınma işleminde sağlıklı bir yer tercihi ile ilgili gerekli girişimler yapılmalıdır. Tarım arazisine zarar vermeden, sanayi sistemini kolaylaştıracak, sanayi esnafının ticaretine katkı sunacak ve iş yükünü minimum eforla hafifletecek bir şekilde hareket edilmelidir.

 

Paylaş: