"Barış, rahmet ve adaleti Hz. Muhammed’de aramayacağız da kimde arayacağız?"

Elazığ’ın Kovancılar ilçesindeki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan akademisyen İbrahim Dağılma, barış, rahmet ve adaletin ancak Hz. Muhammed’e uymakla geleceğini belirtti.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Yeni İhya Der tarafından Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde " Rahmet, Barış ve Adalet" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, okunan mevlit-i şerif ile ilahi ve ezgilerle devam etti. Etkinliğe konuşmacı olarak akademisyen İbrahim Dağılma katıldı.

Bugün yeryüzünde suçların ve katliamların adalet ve barış maskesi ile işlendiğine dikkat çeken Dağılma, "Bugün; zalimler, bebeklerin kanlarında elleri olan katiller dahi yaptıkları bütün cürümleri dünya barışı, dünya sulhu adına yapmaktadırlar. Acaba biz mi barışı yanlış anladık, biz mi sulhu bilmiyoruz, yoksa onlar mı barış ve sulh kelimelerini kendi yüzlerine birer maske olarak geçirip de timsah gözyaşları ile bizi kandırmaya mı çalışıyorlar? Barış İslam’dır, barış selamdır, barış emniyettir, barış güvenlikçi bir toplum değil, güvenli bir yönetim ve güvenli toplum oluşturmaktır." dedi.

Adalet’in ancak İslam ile sağlanacağını aktaran Dağılma, "Biz barışı, rahmeti, adaleti Hz. Muhammed (sav)’de aramayacağız da kimde arayacağız? Barışı, rahmeti, adaleti ona tabi olmakla aramayacağız da nerede arayacağız? Amerika mı bize rahmet edecek, İsrail mi bize barışı getirecek, Rusya mı bize adaleti pazarlayacak. Adalet dengedir, adalet hakkı ortaya koymaktır. Adalet ata ot, ite et vermektir." ifadelerini kullandı. 

Program Harun Ayaş Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

 



 

Paylaş: