Ocak ayında çiçek açan badem ağaçları görenleri şaşırtıyor

​Mardin’de hava sıcakların mevsim normallerin üzerinde seyretmesi badem ağacının erken çiçek açmasına neden olurken bu durumu görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Ocak ayında çiçek açan badem ağaçları görenleri şaşırtıyor

Mardin’de hava sıcakların normallerin üzerinde seyretmesi ve yağışların az olması nedeniyle mart veya nisan aylarında çiçek açması gereken badem ağaçları, ocak ayında çiçek açtı.

Mazıdağı-Derik Karayolu'nda badem ağacının erken çiçek açtığını gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

"Geçen yıl bu vakitlerde kar vardı şimdi ise ağaçlar çiçek açtı"

İlk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını söyleyen Abdülkadir Bingöl, "Normalde, ocak ayı badem ağaçlarının çiçek açma mevsimi değildir. Bu yüzden millet biraz tedirgindir. Bilindiği üzere camilerde yağmur duasına çıktık. Ama son bir hafta yağmur yağdı. Geçen sene bu vakitlerde kar vardı, yollar bile kapalıydı. Ama bu sene hava güzel, yağış yok. Gerçekten değişik bir durum. Bizim burada nisan aylarının başında ağaçlar çiçek açıyor ama bu sene biz de şaşkınız. Daha ocak ayı bitmemiş çiçekler açılmış. Bu, anormal bir durum." dedi.

"Havaların sıcak olması bir yandan güzel bir yandan da endişe verici"

Vatandaşlardan Mehmet Bingöl de "Havaların sıcak olması bir yandan güzel bir yandan da endişe vericidir. Son bir haftadır yağan yağmur biraz endişemizi giderdi. Ancak geçen sene bu dönemlerde buralarda kar vardı ama şimdi badem ağaçları çiçek açmış, gerçekten şaşırtıcı bir durum." ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

 



 

Paylaş: