PKK propagandası yapan 18 kişi gözaltına alındı

Elazığ'da PKK'nin propagandasını yaptıkları belirtilen 18 kişi, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

PKK propagandası yapan 18 kişi gözaltına alındı

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, PKK'nin propagandasını yaptıkları belirtilen 18 kişi, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Elazığ emniyet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, PKK/KCK propagandası yapmak suçundan yürütülmekte olan soruşturma ile ilgili olarak bugün Elazığ il merkezi ve ilçelerde eş zamanlı olarak, toplam 19 kişiye yönelik operasyon yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, 18 şüphelinin PKK propagandası yapmak suçundan yakalanarak gözaltına alındığı, 1 şüpheliyi ise arama ve yakalama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda yasaklı yayın, örgütsel dökümanlar, bir adet yivsiz av tüfeği, bir adet kuru sıkıdan bozma 7,65 tabanca, bir adet başkası adına ruhsatlı M16 görünümlü av tüfeği ve dijital materyaller ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamamın devamında, IŞİD propagandası yapmak suçundan yürütülmekte olan soruşturma ile ilgili olarak da bugün bir şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi. (İLKHA)

 



 

Paylaş: