Üniversite gençliğinden "Vicdan Çağrısı" mektupları

Farklı üniversitelerden bir grup genç, İslam ümmetinin içerisinde bulunmuş olduğu duruma dikkat çekmek için STK’lara, hocalara, alimlere “Vicdan Çağrısı” adıyla mektuplar göndermeye başladı.

Üniversite gençliğinden

Ümmetin içerisinde bulunmuş olduğu durumdan kurtulması ümidiyle farklı üniversitelerden gençler, önde gelen STK’lara, hocalara, alimlere “Vicdan Çağrısı” adıyla mektuplar göndermeye başladı.

“Vicdan Çağrısı”nın öncülüğünü yapan Iğdır Üniversitesi AKSA Öğrenci Topluluğu Başkanı Süleyman Belgin, yaptığı açıklamada, amaçlarını şöyle dile getirdi: "Amacımız; ümmet coğrafyasında yaşanan katliamlara dur demek ve hemen yanı başımızda çığlıklarını duyduğumuz Suriye'deki katliamı protesto etmek adına Suriye sınırında insanlığa bir 'vicdan çağrısı' yapıp uyutulmuş vicdanları dürtmektir." dedi.

"Gençliğin de coğrafyamızın alimlerinden beklentisi vardır"

Çalışmaya Dicle Üniversitesinden destek veren Ebru Kazan ise "Bir yara düşünün ki durmayan kanayan; bir ses düşünün ki hiç duyulmayan... Doğu Guta böyle bir yara, böyle bir sessizlik. Bu çağrı mektupları ve yankıları onlara karşı bu ümmetin ahde vefasıdır. Alimlerimizin gençlerden beklentisi kadar gençliğin de coğrafyamızın alimlerinden beklentisi vardır." ifadelerini kullandı.

Hazreti Muhammed'in "Müslüman, Müslümanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir." hadisine atıfta bulunan Kastamonu Üniversitesinden Kasım Taş, son zamanda özelde Doğu Guta, genelde tüm ümmetin içerisine girmiş olduğu sıkıntılar ve bu sıkıntılar sonucunda emperyalistler tarafından şehid edilenlerin varlığına işaret etti.

Taş, "İslami gençlik adına yapmış olduğumuz çağrılara hoca ve öğrenci kardeşlerimizden destek vermelerini temenni istiyoruz. Amacımız yaşanan sıkıntılara karşı dağılan ümmeti  tekrardan vahdet çatısı altında toparlama çabasıdır." dedi.

Sosyal medya da #ÜmmetinGençlerindenÜmmetinHocalarınaMektup tagıyla farkındalık başlatıldı.

Siyer Vakfı Kurucularından Muhammed Emin Yıldırım'ın da gönderilen mektubu resmî twitter hesabından paylaştığı görüldü. (İLKHA)

Paylaş: