"Filistin İslam aleminin kanayan bir yarasıdır"

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” ve şehit edilen Filistinliler hakkında yapılan açıklamada, Filistin'in İslam aleminin kanayan bir yarası olduğuna dikkat çekildi.

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanlığı, “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” ile birlikte başlayan ve siyonistlerin Filistinlilere yönelik katliamına dönüşen olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "Filistin, İslam aleminin kanayan bir yarasıdır. Egemenlerin zalim olduğu şu zulüm dünyasında, İslam ümmetinin kendi yarasını kendi eli ile tedavi etmesinden başka bir kurtuluş yolu yoktur." ifadesine yer verildi.

"30 Mart 1976 tarihinde Siyonistlerin Celile bölgesinde Filistinlilere ait binlerce dönümlük araziyi gasp edip, yerleşim yeri yapacağını beyan etmesi üzerine; Filistin halkı grev yapma kararı almış ve bunu protesto etmiştir. Fakat siyonist işgal şebekesi bu protestoya karşı şiddet kullanarak altı Filistinliyi şehit etmiş ve binlerce Filistinliyi yaralamıştır." denilen açıklamada, "Bu olaydan sonra Filistinliler, bugünü 'Toprak Günü' ilan etmiştir. 42 yıl sonra 'Toprak Günü' yıldönümünde düzenlenen 'Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü' gösterilerinde siyonist terör çetesi 15 Filistinli kardeşimizi şehit etmiş, dört yüze yakın kardeşimizi de yaralamıştır. Siyonistlerin son zamanlarda saldırılarını artırmasının en büyük sebebi ABD'dir. Öyle ki 6 Aralık 2017 tarihinde Trump, Kudüs'ü terör çetesinin başkenti ilan etmiş ve büyük bir skandala imza atmıştır.  Bu karardan sonra siyonist terör çetesi, Filistin halkı üzerindeki baskısını giderek artırmıştır. Trump'ın özellikle 14 Mayıs’ta ABD elçiliğini Kudüs’e taşıma kararı, siyonist terör şebekesinin Mescid-i Aksa’nın altında yapmış olduğu kazı çalışmalarının biteceği tarihe işaret etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

"BM'nin bu konuda işlevsiz kaldığını görmekteyiz"

"Her ne kadar zaman zaman israil aleyhinde yaptırımı olmayan kararlar aldığı söz konusu olsa da BM’nin, ABD’nin güdümünde olduğu gerçeği bütün çıplaklığı ile ortaya çıkmıştır." denilen açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"Geçmiş yıllarda BM eski Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un ateşkes için israile yaptığı ziyarette, Tel Aviv’e indiği sırada Gazze’de BM'ye ait iki okulun israil uçakları tarafından vurulmuş olması, durumu izah eden bir örnek olarak hafızalarda kalmıştır. Filistin, İslam aleminin kanayan bir yarasıdır. Egemenlerin zalim olduğu şu zulüm dünyasında İslam ümmetinin, kendi yarasını kendi eli ile tedavi etmesinden başka bir kurtuluş yolu yoktur. Bunun için Kudüs üzerine endişesi olan bütün İslam ülkeleri, kendi iç sorunlarını adalet temelinde çözmeli ve mezhepsel farklılıklarını, milli çıkarlarını ve içinde bulundukları ihtilafları bir kenara bırakmalı, Kudüs etrafında birleşmelidirler. Aksi halde İslam ülkeleri ve ümmeti daha büyük felaketlere sürüklenebilir. Başta Türkiye olmak üzere bütün İslam ülkeleri, öz yurtlarındaki Filistinli kardeşlerimize zulmetmeye devam eden siyonist terör çetesi ile bütün anlaşmaları iptal etmeli ve bu terör şebekesi ile bütün ilişkileri kesmelidir. İşgalci siyonistlere karşı her alanda yaptırıma gitmelidir.

Tüm Müslümanlara Filistin’e sahip çıkmaları çağrısında bulunarak, şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanlığı." (İLKHA)

Paylaş: