Furkan Vakfı'na bir operasyon daha

Furkan Vakfı'na bir operasyon daha

Furkan Vakfı'na bir operasyon daha

30 Ocak'ta operasyona uğrayan ve başkanı Alpaslan Kuytul hala cezaevinde olan Furkan Vakfına Kayıt dışı para akışının yönetilmesine ilişkin iddialarla Adana merkezli 10 ilde yeni bir operasyon düzenlendi. Operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

Ocak ayının sonlarında operasyona uğrayan Furkan Vakfına bir operasyon daha düzenlendi. Adana merkezli 10 ilde, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik düzenlenen operasyonların gerekçesi vakfa kayıt dışı para akışının yönetilmesine yeni delillerin elde edildiği iddiası oldu.  

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik daha önce düzenlediği operasyonlarda el konulan doküman ve dijital materyallerin detaylı incelemesi sonucu kayıt dışı para akışının yönetilmesiyle ilgili yeni bilgilere ulaştığı iddia edildi.

Elde edilen bilgiler neticesinde Adana merkezli İstanbul, Ankara, Elazığ, Samsun, Gaziantep, Konya, İzmir, Hatay ve Kahramanmaraş'ta şafak vakti çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Özel harekât ekiplerinin de katıldığı operasyonda, vakfın il yöneticileri ile mali işleri yöneten sorumlular oldukları öne sürülen 23 kişi gözaltına alındı.

Paylaş: