61 köy yolu ulaşıma kapandı

Dün akşam saatlerinden itibaren aralıksız yağan kar yağışı sonrası Elazığ’da 61 köy yolu ulaşıma kapandı.

61 köy yolu ulaşıma kapandı

Elazığ’da dün akşam saatlerinden itibaren aralıksız kar yağışı nedeniyle 61 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının açılması için çalışmalar devam ediyor.

Elazığ İl Özel İdaresinin yaptığı açıklamada, merkez ilçede 13, Karakoçan’da 24, Kovancılar'da 2, Sivrice’de 4, Palu’da 4, Keban’da 8, Maden’de 3, Ağın’da bir ve Alacakaya’da 2 olmak üzere toplam 61 köye kar nedeniyle ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Açıklamanın devamında, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin, kapanan köy yollarının açılması için çalışmalarına aralıksız devam ettiği kaydedildi.

Ayrıca, Meteoroloji 13’üncü Bölge Müdürlüğünde yapılan açıklamada, “Bölgemizde havanın parçalı bulutlu, Malatya’da aralıklarla hafif kar yağışlı, Elazığ ile Tunceli’nin doğu kesimlerinde ve Bingöl’de yoğun kar yağışlı, Adıyaman’da aralıklarla kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Kar yağışı ve çığ ile ilgili de uyarıda da bulunan merkez, yüksek eğime sahip dik yamaçlarda, mevcut kar örtüsü üzerine yeni kar yağışı ile birlikte bölge genelinde yer yer kuvvetli rüzgârların saatte 40 ile 60 kilometre hıza ulaşabileceğinden, çığ riskine karşı dikkat edilmesi gerekiyor." denildi. (İLKHA)

Paylaş: