"Siyasetin ve devlet yönetiminin merkezinde millet olacak"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan bir dizi temaslarda bulunmak için Elazığ'a geldi.

Elazığ'a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ilk önce Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'nu ziyaret etti. Elvan burada gündemin ana konusu anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum hakkında açıklamalarda bulundu.

Saat 14.00'da Vali Murat Zorluoğlu'nu makamında ziyaret eden Elvan, Elazığ'da sanayi açısından geçmişte önemli temellerin atıldığını gördüğünü belirterek, "İnşallah cazibe merkezi projesiyle Elazığ'ı şahlandıracağız. Özellikle sanayi alanında çok ciddi yatırımların Elazığ'a yapılmasını sağlayacağız. Hangi açıdan bakarsak bakalım Türkiye, önüne onca engellerin konulmasına rağmen hızla büyüyor ve kalkınıyor. Bakınız gelişmiş ülkeler büyüme oranlarını aşağı çekerken biz büyümeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa ile birçok engelin aşılacağını savunan Bakan Elvan, "Biz gerçekten koşuyoruz, ama engelli bir koşu yeni anayasa ile birlikte engelsiz bir koşu yapacağız ve çok daha hızlı bir şekilde bu ülkenin büyümesi ve kalkınması için mücadele edeceğiz. Yeni sistemde milleti merkeze oturtacağız. Siyasetin ve devlet yönetiminin merkezinde millet olacak. Hangi açıdan bakarsak bakalım merkezde millet olacak. Dolayısıyla milletin vesayetinin dışında hiçbir vesayet kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz bu konuda son derece hassasız. Son 15 yılda elde ettiğimiz başarının sırrı da budur." dedi.

CHP'nin yeni anayasa için milletin iradesinden korktuğunu belirten Elvan, "Milletin iradesinden korkan bir parti olabilir mi? Şimdi şunu düşünüyorlar; bu anayasa değişikliğini ne yapalım da engelleyelim. Halka gitmekten niye korkar insan. Milletin derdi ile dertlenmeyen, milletin düşüncesini dikkate almayan, milleti küçümseyen hiçbir parti bu ülkeyi yönetemez." diye konuştu.

"Cazibe merkezi projesiyle Elazığ sanayinin güçlü bir merkezi olacak"

Cazibe merkezi projesinin hayata geçmesiyle Elazığ'ın güçlü bir sanayi kenti olacağını belirten Elvan, "Elazığ şu anda 4'üncü Bölge teşviklerinden yararlanıyor. Cazibe merkezi programını uygulamaya koyduk. Bu da Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu kadar kapsamlı uygulanan bir projedir. Biz istiyoruz ki Elazığ sanayinin güçlü bir merkezi olsun, herkes tarafından yatırım yapılmak istenen bir il olsun. Bu çerçevede bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Elazığ hem cazibe merkezi teşviklerinden yararlanacak hem de 6'ıncı Bölge teşviklerinden yararlanacak. Organize sanayi bölgesine yatırım yapan kardeşlerimiz bu teşviklerden yararlanacaktır." dedi.

Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Elvan, daha sonra cazibe merkezleri bilgilendirme toplantısını gerçekleştirmek için Elazığlı sanayicilerle bir araya gelecek.

Etiketler:
Paylaş: