HÜDA PAR ELAZIĞ İL BAŞKANLIĞI KADİR GECESİ MESAJI YAYINLADI

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı Kadir gecesi ile ilgili bir mesaj yayınladı.

HÜDA PAR ELAZIĞ İL BAŞKANLIĞI KADİR GECESİ MESAJI YAYINLADI

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı yayınladığı mesajında Kadir Gecesinin idrak edilmesi gereken bir gece olduğunu vurgulayarak şu mesajı verdi;

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu günahlardan kurtuluş olan Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. Cuma gününü cumartesiye bağlayan gece, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni idrak edeceğiz.

Kur'an-ı Kerim'in Kadir Suresinde, "Gerçek şu ki biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için iner. O gece, fecrin doğuşuna kadar esenlik doludur." ayetlerinden de anlaşılacağı gibi kadir gecesi manevi sırlarla doludur. Kur'an'ın bu gecede indirilmesi Müslümanlar için en büyük lütuftur. Kadir gecesinde yapılacak dualara icabet edileceği, fecrin doğuşuna kadar esenlik olacağı ayette müjdelenmiştir.

Kadir gecesini idrak ederken, Kur'an-ı Kerim'in insanlar için önemi tekrardan hatırlanmalıdır. Çünkü insanlık, Kur'an-ı Kerim'den uzaklaştıkça insani özelliklerinden sıyrılmıştır. Yaşantımız Kur'an'ın kaidelerine göre değil, Kur'an'a aykırı şekilde dizayn edildiğinden ve Kur'an'dan yoksun olduğundan, insanlığın ve hayatın değerlerini karşılayamamaktadır.

Son dönemlerde şahit olduğumuz, evladın ailesini katletmesi ya da babanın ailesini katletmesi, çocuk istismarcılarının peyda olması ve mide bulandırıcı birçok ahlaksız olayların vuku bulması değerlerimizle uyuşmayan yaşam modelinden kaynaklıdır. Dünya Müslümanlarının üzerindeki puslu havanın dağılmaması, kan ve gözyaşının eksik olmaması yine değerlerimizden uzaklaşmamızın neticesidir. Bundan dolayıdır insanlık ancak Kur'an'dan beslenerek özüne dönebilir.

Rabbim bizleri, insanlık için büyük bir kurtuluş kapısı ve nurlarla dolu olan Kadir gecesini, en iyi şekilde ihya eden kullardan eylesin.

Bu mübarek gecenin tüm İslam âleminin kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.”

Paylaş: