Hollanda Bakan Kaya’yı sınır dışı etti

Bakan Kaya, Hollanda polisinin eşliğinde aracıyla birlikte konsolosluk bölgesinden uzaklaştırılırken, Almanya sınırına doğru yola çıkarıldı.

Hollanda Bakan Kaya’yı sınır dışı etti

Hollanda'nın Roterdam kentindeki Türkiye Başkonsolosluğuna girişine izin verilmeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda polisi eşliğinde sınıra götürüldü.

Rotterdam'daki Türkiye Başkonsolosluğu'na birkaç yüz metre mesafede yaklaşık 5 saat boyunca bekleyen Bakan Kaya'yı aracından çıkarmaya çalışan polis, Kaya'nın direnmesi üzerine vinçli çekici getirip, aracı zorla çekme girişiminde bulundu. Bunun üzerine araba kilidini açmak zorunda kalan Bakan Kaya, başka bir araçla polis eskortu eşliğinde olay yerinden götürüldü.

Twitter adresinden açıklama yapan Bakan Kaya, "Demokratik ve insani değerler ayaklar altına alınarak Nijmegen sınırından Almanya'ya götürülüyorum. Tüm vatandaşlarımız adına bunu kınıyorum. Bu faşist uygulama karşısında Demokrasi adına dünyanın tavır alması gerekiyor! Bir kadın bakana yapılan bu muamele asla kabul edilemez" dedi.

Rotterdam Başkonsolosluğu önünde protesto

Rotterdam'da yaşayan çok sayıda Türkiyeliı konsolosluk önünde protesto gösterisi düzenledi. Konsolosluk önünde bekleyen vatandaşlar, İstiklal Marşı okudu ve tekbir getirdi. Hollanda polisinin toplanan kalabalığa müdahale ettiği ve kalabalığı dağıttığı ifade ediliyor. Bölgede mahalli sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Ankara ve İstanbul'da da protesto

Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan vatandaşlar, Hollanda'nın Türkiyeli bakanlara yönelik tutumunu protesto etti.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne ellerinde Türkiye bayrakları ile gelen vatandaşlar, Hollanda aleyhinde slogan attı.

Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği önünde de protesto gösterisi düzenlendi. Elçilik önünde toplanan bir grup, tekbir getirip “Faşist Hollanda” sloganları attı.

Öte yandan Konsolosluk çatısında bulunan Hollanda bayrağının yetkililer tarafından indirildiği görüldü. (İLKHA) 

Paylaş: