Emniyet Müdürlüğüne saldırının soruşturması tamamlandı

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 Ağustos 2016 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Emniyet Müdürlüğüne saldırının soruşturması tamamlandı

Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yönelik 18 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilen saldırıya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, 19 kişi hakkında dava açıldığı belirtildi.

Söz konusu saldırıya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın tamamlandığının bildirildiği açıklamada, bu saldırıda 3 polisin hayatını kaybettiği, 225 kişinin yaralandığı ve 478 kişiye ait araç, bina ve eşyanın zarar gördüğü ifade edildi.

Açıklamada, "Saldırının, 2 Ağustos 2016 günü Diyarbakır ili Lice ilçesinde gasp edilen 07 RG 112 plakalı, kapalı kasa beyaz minibüsle yapıldığı, aracı kullanan kişinin PKK Terör Örgütü üyesi 'Çektar' kod adlı Kamil Çelebi olduğu tespit edilmiştir. Saldırıyı planlayan, araç ve bombayı temin eden, araca yükleyen, olaydan önce keşif faaliyeti icra eden, araç vererek ve GSM hatları çıkartarak örgüte yardım eden PKK Terör Örgütü üyesi şüphelilerin tamamının kimlikleri tespit edilmiştir." denildi.

Olayla ilgili 19 şüpheli hakkında dava açıldığının kaydedildiği açıklamada, "11 tutuklu, 8 yakalamalı toplam 19 şüpheli hakkında 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, birden çok kişiye yönelik nitelikli kasten adam öldürme ve öldürmeye teşebbüs, izinsiz patlayıcı madde bulundurmak ve nakletmek, patlayıcı madde kullanarak kamu ve kişi malına zarar vermek, silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüte yardım etmek' suçlarından Elazığ 3. Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır. Saldırı esnasında ölen şüpheli Kamil Çelebi ve soruşturma devam ederken öldüğü anlaşılan şüpheli Hüsamettin Akdemir hakkında ölüm nedeniyle ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Paylaş: