Ukrayna'da mühimmat deposunda patlama videosu

Ukrayna’da Kalynivka kasabasında bir askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamadan dolayı 24 bin kişi tahliye edildi.

Ukrayna'da mühimmat deposunda patlama videosu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e 270 kilometre uzaklıktaki Vynnytsya bölgesinde bulunan Klaynivka kasabasında mühimmat deposu patladı. Patlamadan dolayı ilk belirlemelere göre bir kişinin yaralandığı bildirilirken, 24 bin kişinin ise tahliye edildiği belirtildi.

Bölgede elektriklerin kesildiği ve doğal gaz vanalarının kapatıldığı bildirildi. Bölgeye giden Ukrayna Başbakanı Volodymyr Groysman, patlamadan dolayı soruşturma açıldığını ve patlamanın “dış etkenlerden” kaynaklandığını belirtti.

Ukrayna Güvenlik Servisi Sözcüsü Olena Gitlyanska ise patlama hakkında fazla bilgi vermeden patlamanın bir sabotaj sonucu meydana geldiğini söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko durumu görüşmek üzere ülkenin yönetim kadrosunu acil toplantıya çağırdığı belirtildi.

Mart ayında benzer bir olay da Ukrayna'nın doğusunda bulunan bir askeri depoda meydana gelmiş, patlama saatlerce sürmüş ve 20 binden fazla insan yine tahliye edilmişti. 

Paylaş: