6-7 Ekim saldırılarını azmettirenler hâlen yargı önüne çıkarılmadılar

6-7 Ekim katliamının yıl dönümü nedeniyle değerlendirmelerde bulunan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, saldırıyı azmettirenlerin, azmettirici olarak birinci derecede fail olarak yakalanması gerektiğini söyledi.

6-7 Ekim saldırılarını azmettirenler hâlen yargı önüne çıkarılmadılar

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla meydana gelen 6-7 Ekim saldırıların üzerinden 3 yıl geçti. Saldırılarda Diyarbakır’da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından Yasin Börü, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ile yaralılara yardım eden Cumali Güneş ve saldırılarda Köy-Der’de bulunan Turan Yavaş şehit edilmişti.

Saldırıların 3’üncü yıl dönümünde değerlendirmelerde bulunan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, saldırıyı azmettiren milletvekilleri ve Diyarbakır HDP Eski İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün azmettirici olarak birinci derecede fail olarak yakalanması gerektiğini söyledi.

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Çelik, gençlerin Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının hayatında ebedi saadeti teminat alma yolunu görebileceğini belirtti.

Saldırıda şehit edilenler için anma programı yapacaklarını ifade eden Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Çelik, anma programına katılım çağrısı yaptı.

Katliamın tarihe kara leke olarak geçtiğine işaret eden Çelik, “Bu vahşi olayı takip eden kamuoyu bu olayı yakından bilir. Bundan 3 sene önce 6-7 Ekim olaylarında kurban eti dağıtmaya giden kardeşlerimiz, gençlerimiz PKK yandaşları tarafından Kobani olayları bahane edilerek vahşi bir şekilde katledildi. Bu saldırılar üzerinden 3 yıl geçti. Bu saldırıları yapanların bir kısmı ağır cezalar aldılar fakat biz saldırıları yapanların hepsinin ceza almadığına inanıyoruz. Hâlâ dışarıda bu saldırıların faillerinin olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla bu Türkiye tarihine geçecek kara bir lekedir. Türkiye tarihinde sürekli akılda tutulması ve bir daha böyle olayların yaşanmaması için sürekli hatırda tutulup ders alınması gereken acı bir olaydır.” dedi.

“Delilleri istenilen düzeyde ve şekilde mahkemeye sunmadılar”

Saldırının azmettiricilerinin yargılanmadığına dikkat çeken Çelik, “Faillerin bir kısmı yakalanmadı. O zaman avukatlar da gazeteciler de bunu dile getirdi. Diyarbakır’daki emniyette, FETÖ yapılanması içerisinde olan polisler delilleri karartılar, delilleri istenilen düzeyde ve şekilde mahkemeye sunmadılar.  Ayrıca bu saldırıyı azmettiren milletvekilleri ve Diyarbakır HDP Eski İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün azmettirici olarak birinci derecede fail olarak yakalanması gerekirdi. Bunların sorgulanması ve mahkemeye çıkarılması gerekirdi. Bütün kamuoyunun çağrısına rağmen, gazetecilerin, avukatların, hatta maktullerin ailelerinin şikâyetlerine rağmen bir türlü mahkeme bunları hesaba çağırmadı.”ifadelerini kullandı.

“Ebedi saadete ulaşmanın yolunun da şehadet olduğuna inanıyoruz”

Yasin Börü ve arkadaşlarının gençler tarafından örnek alınması gerektiğine vurgu yapan Çelik sözlerine şöyle devam etti:

“Müslüman olarak bizim Hz. Âdem'den günümüze kadar her dönemde kendimize örnek alacak önderlerimiz, liderlerimiz, Allah’ın gönderdiği peygamberler ile o peygamberlere iman edip halisane, muhlisane bir şekilde Allah’ın davasına gönülden bağlı olup şehit olan gençler ve o peygamberlerin ashapları vardır. Bu günümüze kadar devam ediyor. Günümüzde de insanlığa fayda vermek için, kurban eti dağıtmak için, hatta insanların kapısını çalıp onlara Allah davasını anlatmak gayesinde olan bu gençlerimizin vahşice katledilmeleri şehit edilmeleri onların yolunda yürümek isteyen gençlere birer örnek olması lazım. Bizim en büyük idealimiz Allah’ın rızasını kazanıp ebedi saadete ulaşmaktır. Ebedi saadete ulaşmanın yolunun da şehadet olduğuna inanıyoruz. İşte gençlerimiz eğer ebedi saadetlerini teminat altına almak istiyorlarsa şehit Yasin ve arkadaşlarının hayatına baksınlar, şehadet nazarında onların akıbetinden kendilerine ders alsınlar.”

“Emperyalist güçler İslam coğrafyasındaki gençlik üzerine hesap yaparlar”

Emperyalistlerin Müslüman gençliği hedef aldığına vurgu yapan Çelik, “Bütün emperyalist güçler, şer güçler, küfür güçler İslam coğrafyasındaki gençlik üzerine hesap yaparlar. Çünkü onlar kötü, pis ve hain emellerini yaşlı insanlar üzerinden yapamazlar. Hem yaşlı insanların kandırılması zor, hem de güç olarak onların kullanılması zordur. Fakat Rabbini, peygamberini, İslam’ı tanımamış, kitap okumamış, ilgilenilmemiş, bilinçlenmemiş her gençlik ehli küfür için, şer odakları için potansiyel birer kullanım aracıdırlar. Onun için gençlerimize sesleniyoruz; nerede yaşadığınızın farkına varın, nasıl yaşadığınızın farkına varın, kendinize bir hedef çizin, bir gayeniz olsun, bir amacınız olsun, Allah’ı tanıyın, peygamberi ve İslam’ı tanıyın, emperyalistleri tanıyın sizin üzerinizde oynanan oyunları bilin diyoruz. Eğer bilirlerse emperyalistlerin bütün oyunları boşa çıkar. Biz de buradan gençliğimize diyoruz ki; bilinçlenin, şuurlanın, Allah ve Resulünü tanıdığınız ölçüde emperyalistler sizin üzerinizde hesap yapamazlar.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Önümüzdeki günlerde de Yasin Börü ve arkadaşlarını anma etkinliği düzenleyeceklerini ifade eden Çelik, “Kesin olmamakla birlikte inşallah bu pazar günü şehitlerin anılması ile ilgili ‘6-8 Ekim’e götüren süreç’ sebep, sonuç ve neticeler ile ilgili bir konferans ya da panel vermeyi düşünüyoruz. İnşallah tarihi kesinleştiğinde, gerekli izinler alındığında kamuoyu ile paylaşacağız.” diye konuştu. (İLKHA) 

Paylaş: