"Kötü gidişatı durdurmak hepimizin görevidir"

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların sadece belli bir kesimi ilgilendirmediğini belirterek varsa bir kötü gidişat, bunu durdurmak için herkesin çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Sur İlçe Teşkilatının 2’nci Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Partinin ilçe binasında gerçekleştirilen kongre yoklamanın ardından divan kurulu oluşturuldu. Divan kurulu, mali raporu ve faaliyet raporunu üyelere sunarak ibra etti.

Yapılan kongrede bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, 6-8 Ekim 2014 tarihlerinden PKK/HDP'liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını hatırlatarak bir kez daha şehitleri rahmetle andıklarını söyledi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Yılmaz, "Ülkenin içinde bulunduğu şartlar, durum, gelişen olaylar sadece belli bir kesimi değil, toplumun her kesimini ilgilendirir. Kötü gidişat varsa o gidişatı durdurmak gücümüz yetmiyorsa uyarmak bu hepimizin görevidir. Siyasi partilerin temel görevlerinden bir tanesi ülke siyasetinin gidişatını değiştirmek, yanlış bulduğu icraatı yerine kendi programını taleplerini icra etmektir." dedi.

2019’da yapılması planlanan seçimlerin olduğunu hatırlatan Yılmaz, seçimlerin erkene alınabileceğini söyleyerek, "Bizim yapacağımız şey yarın seçim olacakmış gibi hazırlanmak, topluma gitmek, kendi mesajımızı, çözüm önerilerimizi onlara iletmektir. Bu noktada ne yapıyoruz, yeterli bir çalışmamız var mı? Bunu sorgulamamız lazım. Diğer partilerin ekonomik imkânları, mali destekçileri ve ulaşabildikleri kitle açısından baktığımızda güç olarak çok daha ileri düzeyde bir imkâna sahiptirler." dedi.

"Kürt meselesinin çözümüne dair programımızda açık ve net çözümler var"

"Parti programımız ince hazırlanmış, toplumun mevcut sorunlarına eğilen, inanç esaslarımız değer ve referans alınarak hazırlanış bir programdır." diyen Yılmaz konuşmasının devamında sözlerine şöyle devam etti:

"Şu an Türkiye siyasetinde açık bir şekilde İslam'ı referans alan tek parti HÜDA PAR’dır.  Çözüm önerilerini de bu aldığı referansa göre sunmuştur. Parti programına da bunu koymuştur. Toplumda İslam’ın yaşanılır olması ve nasıl olacağına dair projelerin yanında mevcut sorunların en büyüğü olan Kürt meselesinin de çözümüne dair de programımız açık ve net çözümler var. Rakiplerimiz özellikle iktidar partisi adaletten sapmış adalet ve kalkınma partisi ama adaletle ilgili sınıfta kaldı. Toplumda mağduriyetlere baktığımızda gerçekten büyük haksızlıklar söz konusu. OHAL ilanından sonra yüz yıllık devletin kodları devreye girdi.  Ceberut devletin yüzü görünmeye başladı. Artık hak ihlallerinde artış var, bölgeye gelen memur ve güvenlik görevlilerine baktığımızda onların da düşüncesinde farklılık var. İşkenceye sıfır diye iktidara gelenler bugün işkenceye göz yumuyor, kötü muameleye göz yumuyor."

"Devlet halka hizmet için vardır"

Yılmaz, "Bizim mefkûremizde devlet vatandaş için vardır, devlet halka hizmet için vardır. Devlet eğer vatandaşa hizmet etmiyorsa, vatandaşın huzurunu, refahını yerine getirmiyorsa, onun için uğraşmıyorsa, sadece kendi bekasını düşünüyorsa, sadece kendi ideolojik yapısının devamını düşünüyorsa vatandaşı bir köle gibi ya da yolunacak kaz gibi görüyorsa, vatandaşın cebindeki 3 kuruşa gözü varsa bu adil bir devlet ve yönetim olmaz." şeklinde konuştu.

İlçe Kongresi, delegelerin divan meclisi üyeleri ve ilçe teşkilat başkanının seçimi için kullandığı oyların ardından sona erdi. Tek listeyle girilen seçim sonucunda İlçe Başkanlığına tekrardan Mahmut Akgül seçildi.

Kısa bir teşekkür konuşması yapan HÜDA PAR Sur ilçe Başkanı Mahmut Akgül ise   "Bu işler bir şahıs, ekip işi değil Allah rızası için yapılan bir iştir. Parti çalışmaları, hizmetleri bir şahsa, ekibe, idare veya yönetim kuruluna, bunların sırtına atılmış, sadece bunların yapması gereken bir iş olmadığını da hepimiz çok iyi biliyoruz.  İnanıyorum bütün kardeşlerimiz bu işi asıl işi ve vazifesi olarak görür.  Ve beraberce yapabileceğimiz en güzel noktalara gitme adına bu işi kendine dert eder ve diğer öncelikli endişelerinin yanına bırakır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Paylaş: